Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Grootste vondst van 2021

Douane vindt ruim 4100 kilo cocaïne tussen bananen

Naar aanleiding van een cocaïnevondst tussen een lading bananen in de Rotterdamse haven zijn maandag 3 januari zeven verdachten aangehouden in een internationaal drugsonderzoek.

Op donderdag 30 december werd in de haven van Rotterdam door het HARC-Team een partij van 4180 kilo cocaïne aangetroffen tussen de lading bananen. De container, afkomstig uit Ecuador, was bestemd voor de haven in Antwerpen.

Tussen de bananen werd 4060 kilo aangetroffen, na een uitgebreide scan werd in het dak van de container nog eens 120 kilo gevonden. Daarmee is de vondst op de valreep de grootste van 2021. 

In Nederland werd de partij, met een straatwaarde van ruim 300 miljoen euro, uit de container gehaald en vernietigd. De container zelf werd doorgestuurd naar België. De Belgische autoriteiten volgden de container samen met het HARC-team vervolgens richting een loods in Essen, net over de grens bij Roosendaal.

De Belgische Federale Gerechtelijke Politie viel daar afgelopen maandag 3 januari binnen en arresteerde in totaal zeven verdachten. Het gaat om vijf Belgen en twee Britten. Zij zitten op één na allemaal inmiddels in voorlopige hechtenis. Het verdere onderzoek in deze zaak is in handen van de Federale Gerechtelijke Politie in Antwerpen.

Bron: OM

Publicatiedatum: