Sven Jordens, Gemex: "Nieuwbouw moet eind april afgerond zijn"

"Prei- en witlofmarkt verloopt dramatisch, maar Belgische handgeschoonde spruiten vinden gretig aftrek"

Tholen - De afzet van prei verloopt dit jaar moeizaam. "Vorig jaar was de prei na januari peperduur, maar dit seizoen ziet de situatie er heel anders uit", verzucht Sven Jordens van Gemex uit Genk. "Momenteel wordt de prei verkocht rond de 30 cent per kilo, dus dat is niet best. Hetzelfde geldt voor de witlof. Die markt is met een prijsniveau van 30 tot 40 cent ook dramatisch. Zolang we geen echte winter meer krijgen, voorzie ik ook niet direct een opleving. Een lichtpuntje op de wintergroentenmarkt zijn de handgeschoonde spruiten. Dat is echt één van onze troeven. Klanten blijven gretig om de Belgische handgeschoonde spruiten te kopen."

Ook voor het nieuwe kasgroentenseizoen zijn er weer de nodige uitdagingen, als gevolg van de torenhoge gasprijzen. De grote vraag is wie er gaat investeren in de kasteelt van sla, tomaten en komkommers. "Ik kan me voorstellen dat de telers met deze kosten er niet om staan te springen", vervolgt Sven. "Al met al zijn er de nodige onzekerheden op de markt. De coronapandemie doet onze handel geen goed. Wij zijn voor 90-95% gericht op de export naar de Duitse markt en daarvoor is onze locatie in Genk ideaal. De afzet richting de groothandels die aan winkeliers en marktkramers leveren gaat gewoon door, maar de horecagroothandels hebben het ook dit jaar moeilijk."

Ondanks alle uitdagingen ziet Gemex de toekomst met vertrouwen tegemoet, getuige ook de nieuwbouw die van start is gegaan naast het huidige DC in Genk. "Vorig jaar zomer zaten we echt te krap in ons jasje, vandaar dat we besloten hebben om het goed aan te pakken met een nieuwbouw van 4.000 m2, zodat we niet over vijf jaar opnieuw bij moeten bouwen. Inmiddels zijn we met de bouw gestart en eind april moet de nieuwbouw gerealiseerd zijn. We kijken ernaar uit om als familiebedrijf deze volgende stap te zetten", besluit Sven.

Voor meer informatie:
Sven Jordens
Gemex
Kaarbaan 3
B-3600 Genk
+32(0)13 55 3326
gemex@gemex.be        
www.gemex.be  


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven