Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Richard Bevelander, de Groot fruit & vegetables:

"Goede vraag naar Spaanse sinaasappelen en citroenen, kaki's raken een beetje uit de mond"

Tholen - Bij de Groot fruit & vegetables in Breda is het Spaanse citrusseizoen in volle gang. "We verkopen nu de laatste Clemenules vanuit Spanje, daar waren er dit seizoen wel een stuk minder van. We schakelen nu over op de Spaanse Tango-mandarijnen en de Marokkaanse Nadorcott en die aanvoer barst nu al goed los", vertelt Richard Bevelander.

"Ook de afzet van sinaasappelen loopt goed door. Persinaasappelen uit Zuid-Afrika zijn nog maar nauwelijks op de markt, dus we zitten nu vol op het Spaanse seizoen met Salustiana's en daar is aanbod voldoende van", vervolgt Richard. "Ook de citroenenverkoop blijft goed doorlopen. Ik had verwacht dat de citroenenmarkt meer geraakt zou worden door de horeca-lockdown, maar dat valt me erg mee."

"Over het algemeen kunnen we onze afzet goed op peil houden. De afzet richting de horeca is een stuk minder, maar de afzet richting de markt- en detailhandel loopt als vanouds door. Met de feestdagen was het jammer dat Kerst en Nieuwjaar op zaterdag vielen, anders zijn dat natuurlijk goede marktdagen."

"Het Spaanse kakiseizoen ronden we deze week af. Dat was wel een seizoen met de nodige hobbels. Er was minder aanvoer vanwege de schimmeldruk en daarnaast was de kwaliteit niet altijd even goed. Nu zien we ook wel dat de kaki's een beetje uit de mond aan het raken zijn", besluit Richard.

Voor meer informatie:
Richard Bevelander
de Groot fruit & vegetables
+31 (0)76 5307 000
richardbevelander@degrootfreshgroup.com 
www.degrootfreshgroup.com