Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Opening van Buurderij de Bloementuin Den Dolder

Het korte keten initiatief Buurderij breidt zich verder uit naar het Utrechtse Den Dolder. Een Buurderij is een lokaal initiatief om telers, boeren en consumenten samen te brengen. Buurderijverantwoordelijke Linde de Vries vertelt: "Het leuke is dat het concept van de Buurderij lokaal wordt neergezet. Ik ben zelf de ondernemer achter deze Buurderij. Toch hoeft niet elke Buurderij opnieuw het wiel uit te vinden."

"Zie het als een soort kring van paddenstoelen die uit de grond schieten, in een netwerk. Ik krijg tips van een andere Buurderijverantwoordelijke met een succesvolle Buurderij en de website delen we samen met alle Buurderijen. Dit heeft ook voordelen voor de Buren, zo kun je na je (gratis en vrijblijvende) inschrijving bij Boeren en Buren bij Buurderijen in heel Nederland, nee zelfs ook in de omliggende landen bestellen! Dus ook op vakantie bestel je gewoon heerlijk je verse, lokale boodschapjes, bijvoorbeeld een heerlijke baguette en een jammetje in Frankrijk."

De Buurderij heeft als doel verbinding. "Deze verbinding ontstaat tussen Boer en Buur, maar ook kunnen samenwerkingen ontstaan tussen Boer en Boer. Buren kunnen elkaar wekelijks ontmoeten. We leren kennen wat we eten en waar het voedsel dat we in onze mond stoppen nu eigenlijk vandaan komt. Tenslotte ontstaat er meer uitwisseling tussen de zorglocatie en het dorp", aldus Linde. 

Met de Buurderij wordt de route van het voedsel naar de mond korter. Bij Boeren & Buren leggen de producten in Nederland gemiddeld 20 km af tot op het bord. Hierdoor is er meer uitwisseling van verhalen en informatie, maar ook een eerlijk loon voor de producent. De producent bepaalt zelf de prijs en ontvangt hiervan 80%. De overige 20% wordt verdeeld tussen de initiatiefnemer van de lokale Buurderij en ‘Boeren en Buren’, waar deze Buurderij onderdeel van is. 

Voor meer informatie:
Boeren & Buren 
Linde de Vries 
De Distelvlinder 6
3734 EH Den Dolder
T: 06 34 82 39 47 
Lindedevries@live.nl  
www.boerenenburen.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven