AgroFresh presenteert innovaties om groenten en fruit te beschermen in de toeleveringsketen

AgroFresh is al sinds de jaren '90 actief in het helpen voorkomen van voedselverspilling. Volgens CEO Clint Lewis heeft het bedrijf uit Philadelphia zich de afgelopen jaren toegelegd op innovatie, door nieuwe oplossingen, toepassingen en digitale technologieën uit te rollen om te helpen de productie tijdens de pandemie in beweging te houden. Op die manier bleven groenten en fruit zoals bananen en avocado's het hele jaar door beschikbaar voor de consument.

VitaFresh Botanicals
Tot de producten van het bedrijf behoort een nieuwe lijn eetbare coatings op plantaardige basis, VitaFresh Botanicals genaamd, die als een tweede schil voor de producten fungeren. "Als je avocado's van Peru naar Europa brengt, biedt VitaFresh Botanicals echt een extra barrière om te beschermen en vocht vast te houden", zegt Lewis.


Foto: AgroFresh

FreshCloud
Dan is er FreshCloud, een cloud-gebaseerd platform dat realtime, bruikbare inzichten biedt aan telers en andere spelers in de toeleveringsketen. Ze kunnen het bijvoorbeeld gebruiken om inzicht te krijgen in de oogsttijdstippen en om de kwaliteit te volgen van fruit en producten in de bewaring.

Bron: forbes.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven