Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

KFC heeft te weinig aardappelen voor frites, maar koopt niet bij lokale Keniaanse telers

Fastfoodketen KFC heeft in Kenia een tekort aan aardappelen, omdat de leveringen van zijn overzeese leveranciers vertraging opliepen. Jacques Theunissen, CEO voor Oost-Afrika,
heeft verklaard dat het tekort aan frites te wijten
is aan een probleem bij de wereldwijde levering van aardappelen.

KFC, dat lokaal actief is via franchisenemer Kuku Foods East Africa, betrekt de aardappelen niet lokaal vanwege de wereldwijde kwaliteitsnormen. Het bedrijf voegde eraan toe dat het de goedkeuringsprocedures niet kan omzeilen om lokale telers te laten leveren om het gat op te vullen.

"De reden dat we op dit moment niet lokaal kunnen inkopen, is dat alle leveranciers het mondiale kwaliteitsgoedkeuringsproces moeten doorlopen en dat kunnen we niet omzeilen, zelfs niet als we zonder zitten, om ervoor te zorgen dat onze voeding veilig is voor consumptie door onze klanten," aldus Theunissen.

Dit betekent dat lokale telers hun product tijdens het oogstseizoen mogelijk verloren zien gaan, ondanks tekorten als deze. Het is niet duidelijk waarom het bedrijf er meer dan 10 jaar over heeft gedaan om lokale telers door te lichten of de waardeketen te ondersteunen om aan zijn normen te voldoen, zoals bij andere multinationals het geval is.

Bron: thecitizen.co.tz


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven