Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Joey Deen, Denimpex:

"Hoge exportcijfers en horecasluiting zorgden voor moeizame marktcondities voor limes in 2021"

Tholen - "Het was een zwaar jaar voor de meeste lime-importeurs in 2021. De prijzen zijn eigenlijk bijna het hele jaar (te) laag geweest. Door het sluiten van de horeca in het begin van 2021 was de behoefte laag en de aanvoer hoog, wat resulteerde in lage prijzen. Toen de horeca eindelijk weer openging, zag je ineens een ontzettende run op limes, wat weer resulteerde in extreem hoge prijzen. Daarna is de export op zo een extreem hoog niveau geweest dat de prijzen tot een week voor de Kerst gewoon te laag waren", blikt Joey Deen van Denimpex uit Amsterdam, terug.

"Als ik de exportstatistieken mag geloven is er in 2021 vanuit Mexico en Brazilië circa 20% meer geëxporteerd naar Europa. Er zijn circa 6.800 container in 2021 naar Europa gekomen ten opzichte van circa 5.600 een jaar eerder in 2020. In deze exportstatistieken worden andere exporterende landen zoals Peru, Colombia en Guatemala niet meegenomen, dus het echte aantal van container ligt hoger. Brazilië is goed voor ± 90% van het volume en Mexico slechts ± 10%. Dat is een groot verschil met zes jaar geleden, toen had Mexico circa 40% van de markt en Brazilië 60%. Brazilië is sindsdien ook bijna verdubbeld in de export en van Mexico is nog slecht een kwart over", vertelt de importeur.

"Samengevat, limes blijft een product wat sterk afhankelijk is van de horeca in Europa en zolang de exportcijfers hoog blijven en de horeca gedeeltelijk gesloten zal het een moeilijke markt blijven. Ik denk dat ik namens alle importeurs spreek als ik zeg dat we op betere marktcondities hopen in 2022 dan in 2021!"

Voor meer informatie:
Joey Deen
Denimpex B.V.
Sint Antoniesbreestraat 10
1011 HB Amsterdam
T: +31 20 6246390
joey@denimpex.nl
www.denimpex.nl