Alessandro Cholet - HM Distribution

"Gebrek aan koelcontainers heeft geleid tot aanzienlijk omzetverlies"

Vanaf 2020 heeft de toeleveringsketen te maken gekregen met een aantal grote problemen. Een deel van deze problemen zijn het gevolg van de pandemie. Daarnaast veroorzaakten de geopolitieke spanningen tussen de Verenigde Staten en China problemen in het overzeese transport met een mindere beschikbaarheid van containers. De aanhoudende leveringsproblemen hebben ertoe geleid dat veel AGF-bedrijven, waaronder het Franse HM Distribution, producten in grote hoeveelheden op voorraad namen om eventuele tekorten te voorkomen en/of op te vangen.

Aanzienlijk verlies van producten en omzet
Als direct gevolg van de vertragingen bij de levering van de producten zijn ook weer problemen ontstaan omdat producten gelijktijdig aankwamen. “Deze situatie vereist extra inspanning en mankracht om de nog bruikbare en afzetbare producten opnieuw te kunnen verpakken. Vooral vanwege de bederfelijke aard van de producten, in combinatie met het gebrek aan koelcontainers, heeft geleid tot een aanzienlijk verliezen van producten en omzet”, vertelt Manager Import Alessandro Cholet, die eraan toevoegt dat HM Distribution de containers vanaf nu 3 tot 6 maanden van tevoren zal reserveren om er zeker van te zijn dat de planning van de leveranciers en klanten niet nog verder in de war zal worden geschopt.

Stijgende prijzen
“Door de vastgelopen transportcapaciteit gingen diverse importeurs en exporteurs met elkaar concurreren om containers en schepen en dreven ze de transportkosten op. “Containers, extra arbeidskrachten, dit alles zorgde voor een algehele stijging van de kosten die in bepaalde gevallen bijzonder moeilijk door te rekenen zijn in de prijzen van de producten. “Door de flinke hoeveelheden sinaasappelen in de havens en de opbrengsten in Spanje en Portugal die de prijzen periodiek opschroefden, was het bijvoorbeeld erg moeilijk om de prijzen van de eigen opbrengsten ook te verhogen.”

Dit alles maakt dat het thema 'Supply chain management' in 2022 ongetwijfeld in het middelpunt van de belangstelling zal staan.

Over HM Distribution
Halles Mondetour, dat in 1945 werd opgericht, werd in 1969 omgedoopt tot HM Distribution en verhuisde naar de de MIN markt in Rungis. Begonnen als specialist op het gebied van de appelhandel, heeft het bedrijf in de loop van de tijd de diensten en het assortiment aan producten steeds verder ontwikkeld.

Op dit moment is HM Distribution vooral importeur en exporteur en biedt het bedrijf citrus, druiven, steenfruit en groenten. Exotisch fruit maakt sinds 2017 onderdeel uit van het assortiment.
Dankzij de overname van Domaine de Confoux is HM Distribution bovendien werkzaam als appelteler in het zuiden van Frankrijk.

Voor meer informatie:
HM Distribution
M.I.N. de Rungis Bât E3
14 avenue de Bretagne
94522 Rungis Cedex – CP 60155
+33 01 46 86 07 33
groupe-hm.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven