Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Biologische gewassen van het Siciliaanse Agrologica

“Wij zijn een telersvereniging die al meer dan 25 jaar biologische groenten en fruit teelt op de kostbaarste gronden van Sicilië, tussen de provincies Ragusa, Catania en Siracusa. We telen ook gewassen met een beschermingslabel, zoals de Mazzarrone druiven. Onze kernactiviteit bestaat uit tomaten in alle belangrijke segmenten”, zegt Claudio Parrino, voorzitter van Agrologica.

Claudio Parrino

“Ons idee om biologische gewassen op de markt te brengen, bleek een schot in de roos te zijn. We wilden ervoor te zorgen dat het biologische systeem iets gewoons wordt en niet wordt gezien als iets ongewoons of iets alternatiefs. Wij denken dat we dit kunnen bereiken door te telen zoals men dat vroeger deed, met aandacht en zorg voor de biologische cycli van de planten, met respect voor de oogsttijden en -methoden: alleen op deze manier kunnen wij de hoop koesteren om de toekomstige generaties een gezond land vol welzijn na te laten.” 

“Inmiddels hebben we ongeveer 28 leden die goed zijn voor 40 leveranciers, die allemaal uiteraard biologisch gecertificeerd zijn. Het pakstation bevindt zich in Chiaramonte Gulfi op Sicilië en is uitgerust met drie verwerkingslijnen, opslagcellen en een magazijn voor voertuigen en verbruiksgoederen. Dagelijks verwerken wij tonnen groenten en fruit, die allemaal uitsluitend Siciliaans zijn.”

“De telersorganisatie beschikt over de ICEA-biocertificering. Dit heeft betrekking op de opslag, de verpakking, de etikettering en de afzet van de door de leden geleverde biologische groenten en fruit en de telers worden door andere controle-instanties gecontroleerd, die door het Mipaaf (Ministerie van Landbouw, Voedselvoorziening en Bosbouw) zijn gemachtigd. Wij zijn ook Biosuisse en GRASP gecertificeerd.”

“Bijna al onze producten worden in het buitenland verkocht, vooral in Duitsland en Zwitserland, op markten die altijd al een bijzondere voorkeur voor bewuste en duurzame consumptie hebben gehad. Het overige gaat naar Frankrijk en andere Europese landen en onze binnenlandse markt.”

“De laatste jaren zijn wij begonnen met de teelt en afzet van verwerkte gewassen van hoge kwaliteit. Recentelijk hebben wij een e-commerce-kanaal gelanceerd, zodat de consument ook online kan bestellen”, besluit Parrino.

Voor meer informatie:
Claudio Parrino 
Agrologica OP S.A.R.L
C/da Coffa – Zona Ind/le, SNC
Chiaramonte Gulfi(RG) – 97012 - Italië
+39 0932 922473
info@opagrologica.it
www.opagrologica.it

Publicatiedatum: