Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Chinese sinaasappeloogst geraamd op 7,6 mln ton

Naar verwachting zal er in China in 2021-2022 sprake zijn van groei binnen alle citruscategorieën: sinaasappelen, mandarijnen en grapefruit. De mandarijnenoogst wordt in 2021-2022 op 28 mln ton geraamd, aangejaagd door de groeiende consumentenvraag naar easypeelers. 

De toename van de grapefruitoogst wordt gevoed door de vraag naar mildere en sappiger rassen. In het 2020-2021 bereikte de import een record van 125.000 ton en deze zal in 2021-2022 naar verwachting nog verder toenemen. 

Sinaasappelen
In het marktjaar 2021-2022 zal de sinaasappeloogst naar verwachting licht stijgen tot 7,6 mln ton. Deze verwachting is gebaseerd op de toename van het aantal nieuwe Navelboomgaarden in Jiangxi en de hogere oogstopbrengsten in de provincies Hubei en Hunan. Deze compenseren de daling van de opbrengsten in het zuiden van de provincie Jiangxi, waar de teelt al enige jaren nadeel ondervindt van citrus greening.

De voorbije jaren is een aantal telers verplaatst naar meer noordelijke regio's. In Huanan en Hubei is de impact van citrus greening minder groot en neemt de productiviteit van de bomen toe. Bronnen binnen de sector melden dat Navelsinaasappelen uit Jiangxi dit seizoen over een hogere Brix beschikken, maar wel kleiner van formaat zijn, hetgeen kan worden toegeschreven aan de droogte vroeg in het seizoen. Onder invloed hiervan daalde de prijs licht. 

Klik hier voor het volledige rapport.

Bron: fas.usda.gov


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven