Morrisons geeft gratis klasse II wortelen weg voor Rudolf

VK: Stakingsdreiging bij toeleveringsketen Asda vanwege loongeschil
De vakbond GMB heeft gewaarschuwd dat stakingen van magazijnpersoneel en chauffeurs van Asda op handen zijn, nadat 94% voor stakingsacties had gestemd. De vakbond zegt dat het geschil is ontstaan nadat Asda het distributiepersoneel geen zinvol loon heeft geboden bij een inflatie die al 10 jaar hoog is.
Bron: globalcoldchainnews.com 

Delivery Hero krimpt Foodpanda Duitsland in, verkoopt Foodpanda Japan
De Duitse voedselbezorggroep Delivery Hero zei dat het zijn Foodpanda-activiteiten in Duitsland zou inkrimpen en de Japanse eenheid van de dochter zou verkopen, onder verwijzing naar de toegenomen concurrentie en het tekort aan arbeidskrachten. Delivery Hero zei dat Foodpanda uit Keulen, Düsseldorf, Frankfurt, Hamburg, München en Stuttgart zou stappen, hoewel het het merk pas een maand eerder in Keulen, Düsseldorf en Stuttgart had geïntroduceerd als onderdeel van een breder uitbreidingsprogramma in Duitsland.
Bron: reuters.com 

VK: Morrisons geeft klanten gratis klasse II wortelen voor Rudolf
Morrisons geeft 10.000 klasse II Britse wortelen weg aan klanten die op kerstavond versnaperingen willen achterlaten voor de kerstman en zijn rendieren. De wortelen die te groot en/of misvormd maar nog steeds heerlijk smaken worden in zakken met het opschrift 'Carrots for Rudolph' uitgedeeld bij de ingang van 498 Morrisons-winkels in het Verenigd Koninkrijk.
Bron: wales247.co.uk 

Belgische Louis Delhaize verkoopt vastgoedportefeuille in Roemenië aan Oostenrijks Supernova
De Belgische retailgroep Louis Delhaize heeft een sale & lease back-transactie gesloten met de Oostenrijkse groep Supernova voor zijn vastgoedportefeuille in Roemenië, aldus Cora Romania, de eenheid van de retailer. Louis Delhaize zal de 6 Cora-hypermarkten van de transactie blijven uitbaten als ankerhuurder, aldus Cora Roemenië in een persbericht. De waarde van de transactie werd niet bekendgemaakt.
Bron: seenews.com 

VK: Marks & Spencer zet 3-weg wedstrijd op om CEO Rowe op te volgen
Marks & Spencer (M&S) heeft headhunters aangetrokken om een 3-weg interne wedstrijd te organiseren om de volgende chief executive te worden, een proces dat zou kunnen leiden tot de benoeming van de eerste vrouwelijke baas in de 137-jarige geschiedenis van de keten. Sky News heeft vernomen dat het benoemingscomité van M&S onderzoeksbureau MWM Consulting heeft ingehuurd om de top 3 kandidaten voor de opvolging van Steve Rowe te bepalen.
Bron: news.sky.com 

VK: Vrede met Kerstmis nu Booker-staking als laatste wordt afgeblazen
Een staking bij Booker Retail die de leveringen aan 1.500 buurtwinkels had kunnen treffen, is opgeschort. De geplande tweedaagse staking van bezorgers bij Booker's Thamesmead site, die ook kerstavond zou hebben omvat, is opgeschort nadat het bedrijf ermee akkoord ging dat een loonherziening in het nieuwe jaar doorgang kan vinden.
Bron: talkingretail.com 

Europa's grootste snellever-app zet zijn zinnen op de VS
Getir, dat 6 jaar geleden in Turkije werd opgericht, wil alledaagse benodigdheden vanuit zijn supermarkten in minder dan 10 minuten bij de mensen thuis afleveren. Dit jaar breidde het uit naar Europa. Volgend jaar zal het zich veel meer richten op de VS, waar het te maken zal
krijgen met een heel nieuw niveau van concurrentie. De CEO van Getir is van plan om het bedrijf uiteindelijk naar de beurs in New York te brengen. Hij zei dat dit volgend jaar of 2023 al zou kunnen gebeuren.
Bron: cnbc.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven