Stephan van Marrewijk, Vicasol:

"Spaanse aubergines en courgettes dit seizoen een stuk hoger in prijs"

Tholen - Stephan van Marrewijk van de Spaanse cooperatie Vicasol blikt terug op een zeer goede kerstverkoop van Spaanse kasgroenten. "Onze kerstdrukte is vooral één tot anderhalve week voor de Kerst, zodat we alle schappen van de Europese supermarkten weer kunnen vullen. Het grootste probleem was en is het transport. Door de dreiging van stakingen van Spaanse transportbedrijven was het weer een uitdaging al het product bij de klant te krijgen."

"Het Spaanse kasgroentenseizoen verloopt vrij goed. Er is duidelijk minder productie dan vorig seizoen. Een aantal zettingen zijn verloren gegaan en nu met het koudere weer groeit en rijpt het product zeer langzaam. Maar tot nu toe was de vraag ook niet heel groot, dus de markt was mooi in balans", constateert Stephan.

"Wel zien we dit seizoen een aantal uitschieters, zoals aubergines en courgettes, die duidelijk hoger zijn in prijs dan vorig seizoen door de lagere productie. Dit blijft waarschijnlijk ook nog wel even aanhouden, aangezien de temperaturen hier in Zuid-Spanje naar verwachting tot eind januari laag zullen blijven. Maar we blijven afhankelijk van het weer en de temperatuur. Er wordt hier nu eenmaal geen gebruik gemaakt van het verbranden van fossiele brandstof om de kassen te verwarmen."

Het bedrijfspand van Vicasol in Almería

"Verder is het Spaanse tomatenareaal lager dan voorgaande jaren en gecombineerd met het koude weer zal dit leiden tot een lagere productie in januari. Maar de nieuwe coronamaatregelen in de verschillende landen zullen ook effect hebben op de markt, zeker voor de programma's die buiten de supermarkt om vermarkt worden", besluit Stephan.

Voor meer informatie:
Stephan van Marrewijk
Vicasol
04738 Puebla de Vicar, Almería
Tel: +34 950 55 32 00
stephan@vicasol.com 
www.vicasol.es


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven