Oekraïne wil onderhandelen over aardappelexport naar EU

De Staatsdienst voor Voedselveiligheid en Consumentenbescherming van Oekraïne heeft de Europese Commissie een voorstel voorgelegd om de mogelijkheid te overwegen Oekraïense aardappelen naar de Europese Unie uit te voeren.

Vladyslava Mahaletska, hoofd van de Staatsdienst: "Oekraïne komt zijn verplichtingen uit hoofde van de associatieovereenkomst EU-Oekraïne na, met name om de nationale wetgeving aan te passen aan de Europese wetgeving inzake de aardappelteeltsector. Wij zullen alles in het werk blijven stellen om de EU-markt voor Oekraïense aardappeltelers open te stellen."

Oekraïne en de Europese collega's overleggen momenteel over de noodzaak om in 2022 een inspectie van Europese deskundigen aan te stellen om de Oekraïense aardappelexport naar de EU op gang te brengen.

Oekraïne is de op drie na grootste aardappelproducent ter wereld, na China, India en Rusland. Oekraïne staat ook op de tweede plaats in de wereld wat betreft de consumptie van dit product per hoofd van de bevolking, na Wit-Rusland. De Oekraïners eten 139 kg aardappelen per persoon per jaar, terwijl het wereldgemiddelde 33 kg per persoon per jaar is.

Bron: ukrinform.net


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven