China: Online fruit luidt het tijdperk van "vers gesneden fruit" in

Ele.me heeft op 17 december aangekondigd dat het samen met topmerken, zoals Pagoda, Xianfeng Fruit en Qieguo NOW, een vers gesneden fruitlaboratorium heeft opgericht om samen nieuw vers gesneden fruit en innovatieve eetmethoden te ontwikkelen. Tegelijkertijd wordt de "Sunshine Fruit Cut"-norm geoptimaliseerd en geüpgraded en deze zal voor het Lentefeest worden uitgebreid tot alle offline winkels. 

Vers gesneden fruit is altijd een van de best verkopende categorieën in de Chinese fruitsector geweest, maar het is lange tijd niet gestandaardiseerd geweest. Volgens sommige consumenten kan vers gesneden fruit problemen hebben zoals onregelmatige bewerkingsprocedures, slechte fruitselectie, inconsistente verpakkingsspecificaties en ondoorzichtige informatie over de oorsprong, die de bereidheid van de consumenten tot op zekere hoogte hebben aangetast.

Na vele jaren van onderzoek is vers gesneden fruit het belangrijkste concurrentiepunt in de Chinese fruitsector aan het worden. Uit de gegevens blijkt dat het huidige groeitempo van de orders voor vers gesneden fruit in de grotere steden dat van het hele fruit ver heeft overtroffen. Volgens een insider van een binnenlands merk van fruitketens is de online bestelling van vers gesneden fruit de laatste maanden zelfs zonder marketingactiviteiten tweemaal zo snel gegroeid als die van vers fruit.

Volgens een onderzoeksrapport van iResearch zal de marktomvang van de sector vers fruit in de komende 5 jaar naar verwachting flink toenemen. Naarmate er meer offlinewinkels komen, kan de online fruitmarkt zich blijven uitbreiden en zal ook het aandeel van vers gesneden fruit geleidelijk toenemen.

Bron: iFresh


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven