Eerste export van lange jujubes uit Lingwu naar Europa

De lange jujube uit Lingwu is een uitstekende jujube-variëteit met een grote vrucht en een langwerpige vorm. Het gemiddelde gewicht van lange jujubes bedraagt ongeveer 12,5-24 gr. De smaak van verse jujube is heerlijk en de textuur knapperig. Deze bijzondere variëteit werd voor het eerst geteeld tijdens de late Tang-periode [618-907] en staat bekend als de "keizerlijke tribuut". Het ministerie van Landbouw kende deze jujube-variëteit in 2016 een nationale registratie van geografische aanduiding voor tuinbouwproducten toe. Baotong Science and Technology (hierna F365 Cross-border) hielp Lingwu long jujube-telers in oktober van dit jaar hun producten naar Dubai en Nederland te exporteren. Zij kregen veel feedback van consumenten.

F365 Cross-Border heeft de lange jujube-telers van Lingwu geholpen met de export van hun producten. De export werd toevertrouwd aan Western Region Fertile Fields Ecological Agriculture. Jason, de woordvoerder voor overzeese projecten bij F365 Cross-Border, vertelde over de omstandigheden op de Lingwu lange jujube plantages. "De Lingwu lange jujubes zijn een regionaal speciaal product uit Lingwu City in de Ningxia Hui Autonomous Region. Het totale areaal bedraagt meer dan 4.533 ha. Het gaat om een vroegrijpe variëteit die elk jaar in april op de markt komt. Het teeltseizoen loopt door tot eind oktober. De opbrengst is in 2021 met bijna 40% gedaald als gevolg van ongunstige weersomstandigheden. De kwaliteit van het product is echter gestaag verbeterd, zodat de teeltwaarde min of meer gelijk is gebleven. De opbrengst daalde, maar de marktvraag bleef sterk en de aankoopprijs in de teeltgebieden verdubbelde bijna."

"Lingwu lange jujubes werden voor het eerst op overzeese markten verkocht in 2020 toen ze naar Thailand werden geëxporteerd. Western Region Fertile Fields Ecological Agriculture is de enige teler van lange jujubes met een verpakkingsfaciliteit die Lingwu lange jujubes exporteert. Ze houden zorgvuldig toezicht op elk aspect van het proces om ervoor te zorgen dat ze aan alle eisen voor exportfruit voldoen en binnen de grenzen van residuen en zware metalen blijven. Het bedrijf heeft altijd via tussenpersonen gewerkt. Chinese exporteurs kochten de jujubes en exporteerden ze naar overzeese markten. Ze stonden niet in direct contact met hun overzeese klanten en kregen geen feedback over hun producten. F365 Cross-Border hielp het bedrijf om direct contact op te zetten. Zo hielp F365 Cross-Border Western Region Fertile Fields bij de export van 10 ton Lingwu lange jujubes naar Dubai en Nederland.

"Wij zijn natuurlijk getroffen door de pandemie en de impact ervan op de wereldmarkt voor tuinbouwproducten. Preventieve maatregelen en de beperkte verladingscapaciteit zetten de fruitexport onder grote druk. En de offline fruitexport onderging fundamentele veranderingen. Traditionele offline verkoopkanalen zijn verstoord en veel exporteurs en verkopers zijn overgestapt op online kanalen. Overzeese kopers missen ook de mogelijkheden om China te bezoeken en producten persoonlijk te inspecteren of met strategische partners te onderhandelen. Online platforms helpen beide partijen informatie uit te wisselen. Het aantal online aanvragen is voor ons sterk toegenomen en dat wijst ook op een uitbreiding van de vraag. Wij bezoeken de teeltgebieden 1-2 maanden van tevoren om een uitvoerig exportplan op te stellen. Wij bieden hen nauwlettend toezicht op hun producten vanaf de teeltlocatie tot de overzeese markt."

Gevraagd naar de voordelen van hun bedrijf, antwoordt Jason: "Wij hebben filialen in Dubai en Nederland. Dat maakt het voor ons veel gemakkelijker om Chinese verse producten op deze markten te distribueren en om snel een grondig inzicht te krijgen in de werkelijke behoeften van de klanten. De Lingwu long jujubes worden in Dubai gedistribueerd via Carrefour, Spinneys, Lidl, Kaufland, Albert Heijn, Jumbo en One Day One Group," aldus Jason. "F365 Cross-Border promoot premium Chinese versproducten bij een groeiend aantal overzeese handelaren om meer Chinese telers in direct contact te brengen met overzeese handelaren en de winstmarge voor beide partijen te vergroten."

F365 Cross-Border is diep geworteld in de Chinese verssector. Het bedrijf biedt een digitaal B2B-serviceplatform voor bedrijven in Chinese teeltgebieden en voor overzeese kopers. Het bedrijf biedt een scala aan diensten, waaronder bedrijfsvertrouwensbeheer, inzameling en distributie, merkmarketing, financiële operaties, grensoverschrijdende distributie, douane- en belastingteruggave, en andere exportgerelateerde diensten.

Voor meer informatie:
Jason - Overseas Market Manager
F365 Cross-Border - Baotong Science and Technology (Shanghai) Co., Ltd.
+86 1381692 8758
xbs1314@126.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven