Imifino nieuw op groothandelsmarkt Düsseldorf

Een nieuw bedrijf, Imifino genaamd, is sinds enkele weken te vinden op de groothandelsmarkt van Düsseldorf. Voorlopig heeft het jonge bedrijf haar intrek genomen in een koelruimte in hal 3, maar in het nieuwe jaar zou het graag een stand openen, vertelde bedrijfsleidster Jeannette Christmann ons.

Het bedrijf werd in 2019 opgericht als eenmanszaak, en in het jaar daarop leverden het meer en meer goederen aan de groothandelsmarkten in het Rijn-Ruhrgebied. In oktober van dit jaar verhuisde het bedrijf naar de groothandelsmarkt van Düsseldorf. Een belangrijke stap, aldus Christmann. "Directe leveringen per vrachtwagen zijn lucratief, maar je bent erg afhankelijk van levertijden en externe factoren. Aangezien wij met bederfelijke waren werken, kan het altijd gebeuren dat een partij tijdelijk moet worden opgeslagen. De gekoelde opslagruimte op de groothandelsmarkt biedt ons dan ook een duidelijke toegevoegde waarde."


Naast de rechtstreekse invoer uit Turkije, zoals granaatappels (r), worden ook artikelen uit andere landen ingevoerd, zoals lente-uitjes uit Egypte (l).

Potentieel aan ingevoerde goederen
Het familiebedrijf - Christmann staat samen met haar moeder aan het roer - is met name afhankelijk van rechtstreekse invoer uit Turkije. Het basisassortiment omvat allerlei groenten en fruit, alsmede seizoenproducten zoals granaatappels, kweeperen en vijgen. Afhankelijk van de vraag worden ook goederen uit andere landen ingevoerd. "Vooral in deze tijden van Corona durven veel bedrijven geen goederen meer in te voeren, bijvoorbeeld vanwege de complexe logistiek en de toegenomen risico's. We willen dit gat vullen, bij wijze van spreken."

"Over het geheel genomen was het een vrij moeilijk verkoopseizoen voor de groothandelsmarkten," zegt ze. "Er is echter voortdurend vers voedsel nodig. Daarom ben ik ervan overtuigd dat de sector groenten en fruit altijd een sector met een groot potentieel zal blijven. Voorwaarde is wel dat men niet opgeeft en adequaat reageert op nieuwe trends. In dit verband streven wij ernaar voedselverspilling in de groothandel proactief tegen te gaan, bijvoorbeeld door middel van donatiecampagnes voor overtollige producten", zegt Christmann.

Cohesie op de groothandelsmarkt
Ondanks de trage onderhandelingen over de verhuizing heeft Christmann alle vertrouwen in de toekomst van de plaatselijke groothandelsmarkt. "De cohesie heeft me positief verrast; de handelaren zijn altijd bereid om elkaar te helpen." Bovendien is de markt - ondanks de zware concurrentie met nabijgelegen verscentra - bijzonder levendig," aldus Christmann. "Het bruist er echt; een duidelijk teken dat de groothandelsmarkt nog steeds nodig is en gewaardeerd wordt als handelsknooppunt en centrum voor de aanvoer van allerlei versproducten."

Voor meer informatie:
Jeannette Christmann
Imifino Lebensmittel GmbH
Großmarkt Düsseldorf
Ulmenstraße 275
40458 Düsseldorf, Duitsland
0049 15252751177
info@imifino.de 
www.instagram.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven