India verscheept ananas in conserven naar Duitsland

Dit weekend heeft de eerste minister Biplab Deb van de Indiase deelstaat Tripura's de eerste lading van 40 ton conserven met ananas naar Hamburg verzonden vanuit Kumarghat in het district Unokoti.

De minister onderstreepte dat de toenemende vraag naar goed beheer ervoor heeft gezorgd dat de ananastelers eerlijke prijzen krijgen en dat de deelstaatregering ook een regeling heeft gefaciliteerd om een koppeling met de termijnmarkt tot stand te brengen. Als gevolg daarvan krijgen ananassen die op de plaatselijke markt niet eens 2 roepies (0,02 euro) per stuk opbrachten, nu een stabiele prijs van niet minder dan 15 tot 20 roepies per stuk (0,18 tot 0,24 euro), aldus Deb.

Het noordelijke deel van Tripura oogst niet alleen 's zomers zoete klasse I Queen-ananassen, maar is ook beroemd om de grote ananas van de Kew-variƫteit. Maar hoewel de opbrengst hoog is, is de lokale consumptie niet voldoende om het product volledig af te nemen. De regering van de deelstaat heeft daartoe de afgelopen drie jaar een exportketen van onbewerkte ananas naar het Midden-Oosten en Europa ontwikkeld.

Bron: timesofindia.indiatimes.com
Foto: En.wikipedia.org


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven