Bewaringsspecialist Adrian Briddon nieuwe technisch manager Restrain

Adrian Briddon, een wetenschapper van de Agriculture and Horticulture Development Board (AHDB), maakt begin 2022 de overstap naar Restrain, een ontwikkelaar van kiemremmende middelen. Briddon zal zich hier bezig gaan houden met onderzoek naar en de ontwikkeling van Restrain-kiemremming op basis van ethyleen. "Ik hoop deze oplossing breed toepasbaar te maken voor de verschillende aardappelsegmenten."

Briddon heeft meer dan dertig jaar ervaring opgedaan met onderzoek binnen de aardappelsector. Hij is een bekend gezicht bij Sutton Bridge Crop Storage Research, een onafhankelijk onderzoekscentrum van de AHDB, dat de Britse aardappelsector informeert en adviseert. Het onderzoekscentrum zal binnenkort helaas haar deuren sluiten. Briddon was echter nog niet klaar met zijn onderzoek naar aardappelen. "Ik vind kiemremming nog altijd zeer interessant en er is nog veel wat we hierover kunnen leren."

Een mooie uitdaging en nog veel te bereiken
Briddon legt uit waarom hij de switch naar Restrain maakt: "Kiemremming neemt een interessante positie in op de markt. Tien jaar geleden maakte iedereen gebruik van CIPC, maar nu moeten telers kiezen. Ethyleen is een uitstekend kiemremmend middel, met name dankzij de verdelingsmethode. Ethyleengas wordt continu automatisch door middel van een Restrain-generator verdeeld en bereikt zodoende alle hoeken van de aardappelopslag. Het product leent zich daarom bij uitstek voor toepassing in aardappelen die in kisten of los worden bewaard."

Briddon licht zijn toekomstige werkzaamheden bij Restrain toe: "Mijn doel is om de toepassingsmogelijkheden van Restrain uit te breiden naar andere segmenten, zoals chipsaardappelen. Ik denk dat we het vertrouwen van deze sector nog moeten winnen, maar ik ben ervan overtuigd dat ethyleen ook geschikt is voor dit type aardappel. Onderzoekstudies op Sutton Bridge hebben uitgewezen dat Restrain geen invloed heeft op de bakkleur. Daarnaast zal ik Restrain-klanten helpen om dit product zo optimaal mogelijk te benutten."

Expert in de meest veeleisende aardappelsectoren
Dirk Garos, directeur van Restrain, kijkt uit naar de komst van Briddon: "We zijn erg blij om zo'n gewaardeerde specialist in ons team te mogen verwelkomen. Toen we hoorden van de sluiting van Sutton Bridge Crop Storage Research grepen we deze unieke kans aan om iemand aan te kunnen nemen die zich expert kan noemen in de meest veeleisende aardappelsegmenten, zoals chips, frites en zetmeel. Adrian is de ideale persoon om onze klanten te helpen technische uitdagingen te overwinnen."

Voor meer informatie: 
www.restrain.io  


Publicatiedatum:



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven