Uitzendbureau SuccesJobs

"Ik wil aan alle tuinders laten zien dat het beter kan"

Tholen - Waar vele bedrijven te kampen hebben met een arbeidstekort, wil het jonge uitzendbureau SuccesJobs met een nieuwe formule de oplossing zijn in de groente-, fruit- en bloemensector. Sezer Cacan, oprichter van het bedrijf, bedacht een regeling waarbij er een bonus van een euro per uur bovenop het salaris komt voor de arbeidskracht die het beste werk heeft geleverd binnen een ploeg. Op deze manier ziet hij dat de arbeidskrachten die hij aan bedrijven levert met meer motivatie, maar ook met meer plezier, naar hun werk gaan.

"Ik wil aan alle bedrijven laten zien dat werken met deze regeling tot flinke kostenbesparing kan leiden", aldus de jonge ondernemer. Samen met zijn vader Resit, waarmee hij het bedrijf heeft opgericht, zagen ze in hun jaren in de groenten- en fruitsector dat arbeidskrachten vaak gedemotiveerd aan het werk gingen. "Zodra het pauze was renden ze de kantine in en gingen vervolgens met tegenzin weer aan de slag. Met deze regeling zien we een soort van onderlinge wedstrijd ontstaan, waardoor arbeidskrachten gemotiveerder aan het werk gaan."

"Wanneer er een groep is dat resultaat heeft laten zien, maak ik er een vast team van. Deze worden dan allen beloond. Zo krijgt een bedrijf een vast team, dat zich heeft bewezen. Werk waar normaal 5 man voor nodig was, kan zo met een stuk of 3 gedaan worden. Op deze manier besparen bedrijven aan het einde van de rit fors op personeelskosten."

Bedrijven blijven terugkomen
SuccesJobs is nu bijna 2 jaar geleden, vanuit dit idee, ontstaan. "In die periode hebben we gezien dat de regeling aanslaat. Bij grote uitzendbureaus zie je toch vaak dat arbeidskrachten niet meer dan een nummertje zijn. Wij willen graag persoonlijke aandacht geven aan het personeel, zodat de sfeer optimaal blijft en arbeidskrachten het beste werk kunnen leveren. Zo belonen we de mensen en verdienen we er allemaal aan. De bedrijven waar we toe nu toe mee hebben samengewerkt, zijn hier uitermate positief over. We zien dat ze bij ons terug blijven komen."

Geen arbeidstekort maar bedrijventekort
Nu wil het uitzendbureau echter graag uitbreiden. "We zitten in de bijzondere situatie dat we meer personeel hebben dan plekken waar we ze kunnen plaatsen. Dagelijks bellen ons zo’n 100 arbeidskrachten of ze kunnen werken. Mijn vader zit al meer dan 20 jaar in de sector en heeft een uitermate groot netwerk aan mensen waar hij mee gewerkt heeft. Hij heeft contacten in Polen, Bulgarije, Turkije, noem het maar op, waardoor we arbeidskrachten van verschillende nationaliteiten zonder enige moeite overal vandaan kunnen halen en deze, of het nu om 2 of 50 man gaat, elk moment kunnen aanleveren."

Dit zorgt ervoor dat Sezer met een positieve blik naar de toekomst kijkt. "Corona heeft hier voor ons ook weinig invloed op. Natuurlijk houden we ons aan de regels, zoals thuisblijven bij klachten, afstand houden en maken we gebruik van mondkapjes. Bovendien helpen we onze krachten met vaccineren. Het werk blijft echter altijd doorgaan. In 2022 willen we daarom onze groei doorzetten. Mijn ambitie is om aan alle tuinders in Nederland te bewijzen dat het met deze bonusregeling beter kan", besluit Sezer.

Voor meer informatie:
Sezer Cacan
SuccesJobs 
+31 (0)6 24 86 96 88
info@succesjobs.nl
www.succesjobs.nl 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven