'Le Diamant Noir du Vaucluse', het eerste collectieve Franse truffelmerk

Vijf truffelkwekers uit het Franse departement Vaucluse hebben onlangs het eerste collectieve truffelmerk in Frankrijk gecreëerd: 'Le Diamant Noir du Vaucluse'. Aan het merk is een aantal specificaties verbonden die de Franse herkomst, de versheid en een gewasmiddelenvrije teelt garanderen. Dit is belangrijk, aangezien de truffels van dit merk binnen maximaal 7 dagen na de oogst worden afgezet.

De truffels van het merk ‘Le Diamant Noir du Vaucluse’ worden geteeld in Saint-Didier, Saint-Saturnin-lès-Apt, Vaison-la-Romaine, Cabrières-d'Avignon en Pernes-les-Fontaines.

Nicolas Monnier, voorzitter van de truffelkwekersvereniging 'Le Diamant Noir du Vaucluse' en biologisch teler uit Saint-Saturnin-lès-Apt vertelt het volgende: “We willen als teler, en niet als koper-verhandelaar, de controle herpakken om ervoor te zorgen dat we via ons collectieve merk kunnen garanderen dat de truffels goed rijp en mooi zwart zijn.

Een grijze of witte truffel zoals die ook op de markt te vinden is, is niet rijp en heeft niet hetzelfde aroma als een zwarte. We telen duurzaam en gebruiken geen gewasbeschermingsmiddelen. We willen consumenten bovendien de garantie bieden dat de 'Le Diamant Noir du Vaucluse'-truffel vers is en amper een week daarvoor nog in de grond zat.”

“We behouden ons het recht voor om de kwaliteit van de afgezette truffels op het verkooppunt te controleren. We controleren daarnaast de werkwijze van de teler en kijken of deze de truffels in verschillende dozen bewaart, afhankelijk van de dagen waarop ze worden geoogst. Consumenten die een 'Le Diamant Noir du Vaucluse'-truffel uit Vaucluse kopen, kopen gegarandeerd een verse truffel. Dit is ook terug te zien aan de hoogte van de prijs: de zwarte truffel uit Vaucluse is waarschijnlijk het duurst, maar is het echt waard om zo prijzig te zijn!”

Bron: francebleu.fr


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven