"De Swing Bio is de eerste biologische appel met het Bee Friendly-label"

De Swing Bio-appel is onlangs voor de oogst van 2021 officieel Bee Friendly gecertificeerd. Het Bee Friendly-label is een label voor telers die zich inzetten voor de bescherming van bestuivers. In 2021 waren de 110 ha Swing Bio-boomgaarden de eerste boomgaarden die zowel biologisch als Bee Friendly gecertificeerd waren.

© Sica Gerfruit Swing Bio

In 2020 is het avontuur van start gegaan. De telers begonnen toen te werken volgens de Bee Friendly-teeltmethoden. Op ruim 35 teeltbedrijven werd vanaf het voorjaar van 2021 hierdoor niet alleen voldaan aan de eisen die worden gesteld aan biologisch telen, maar ook aan de eisen die worden gesteld aan Bee Friendly telen. Het was wel hard werken, maar dit harde werk werd beloond op 1 december 2021, toen alle Swing Bio-boomgaarden in Frankrijk het Bee Friendly-label kregen toegekend, waardoor de 1800 ton opbrengst zowel het label biologisch als het label Bee Friendly mocht dragen. In 2022 zal worden geprobeerd om nog meer telers bij het omschakelingsproces te betrekken.

© Sica Gerfruit Swing Bio

Dit jaar was de oogst half november afgerond. Het oogsten werd gedeeltelijk beïnvloed door de vorst, vooral in het zuidwesten van Frankrijk en in de Franse Alpen. Het plukken van de appelen in de boomgaarden in de Loire-vallei en de Languedoc verliep zoals gebruikelijk. In totaal is dit jaar 2300 ton appelen geoogst, vergeleken met 1500 ton vorig jaar. De Swing Bio is nog verkrijgbaar tot juli. De afzetperiode is langer dankzij de lange houdbaarheid en rijpingstijd. De appelen zijn van goede kwaliteit omdat ze dit jaar profiteren van een goede kleuring en een hoog suikergehalte in de vorm van een Brix-waarde van 15.

Voor meer informatie: 
Candy Kouadio
Mylord
ckouadio@mylord.fr  
www.swing.bio
www.certifiedbeefriendly.org


Publicatiedatum:
© /Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.