Agrico Kenia verhoogt oogsten met hoogproductief gecertificeerd pootgoed

In een poging de productiedaling als gevolg van het gebruik van niet gecertificeerd pootgoed een halt toe te roepen, levert een Keniaans bedrijf uit Nakuru het hele jaar door gecertificeerde pootaardappelen aan lokale telers. De Agrico East Africa Company importeert jaarlijks minimaal 200 tot 300 ton pootaardappelen uit Nederland, die zij op haar eigen bedrijf vermeerdert. 

Directeur Kimoi Moi vertelt dat het bedrijf het tekort aan gecertificeerde pootaardappelen op wil lossen. "In mijn optiek ontbreekt het aan voldoende gecertificeerd pootgoed, vandaar dat wij in deze behoefte voorzien. We reiken telers de hand en hopen hen te kunnen overtuigen van het belang." 

Om een continue productie en aanvoer van pootaardappelen te kunnen garanderen, maakt de Agrico East Africa Company gebruik van irrigatie op haar bedrijf in Kabarak. Daarnaast gebruikt het  technologie om de beschikbaarheid van pootgoed zeker te stellen. Dit jaar alleen al pootte het bedrijf op meer dan 110 hectare aardappelen met als doel minimaal 5.000 ton pootaardappelen te kunnen oogsten. 

Kimoi vertelt dat het bedrijf tot het project besloot nadat telers in het district forse verliezen hadden geleden als gevolg van het tekort aan pootaardappelen van goede kwaliteit. 

Bron: standardmedia.co.ke


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven