Sainsbury levert topproducten tegen Aldi-prijs

Conad consolideert leidende positie in Italië, ziet omzet met 6% stijgen
Conad heeft in 2021 een omzetstijging van 6% geboekt tot € 16,9 mld, een periode waarin het zijn leidende positie op de Italiaanse levensmiddelenmarkt heeft 'geconsolideerd', aldus zijn managementteam. Conad deed de aankondiging tijdens een persbericht om de voorlopige cijfers voor 2021 te presenteren, die werd verzorgd door CEO Francesco Pugliese en directeur-generaal Francesco Avanzini.
Bron: esmmagazine.com 

VK: Farmdrop houdt het voor gezien, sluit winkel een week voor geplande vakantiebezorgingen
Start-up Farmdrop, de Londense "online ethische supermarkt die lokaal geteelde, biologische producten en ethische woonartikelen rechtstreeks aan huis levert", houdt het voor gezien en heeft in een e-mail aan klanten aangekondigd dat zijn laatste leverdag op 16 december is ingegaan. Dat betekent dat Farmdrop-klanten die bestellingen hadden geplaatst voor het kerstfeest, letterlijk in de kou staan.
Bron: tech.eu

Polen: Biedronka opent 6 nieuwe winkels in aanloop naar Kerst
De Poolse retailer Biedronka heeft 6 nieuwe winkels geopend in de aanloop naar Kerst om de klanten een betere winkelervaring te garanderen tijdens de feestdagen. De nieuwe winkels zijn gevestigd in de steden Dębe Wielkie, Iława, Jasionka, Miłakowo, Wiślica en Zembrzyce. De winkels hebben een breed assortiment producten in verschillende categorieën, waaronder brood, groenten en fruit, en cosmetica.
Bron: esmmagazine.com  

Onderzoek wijst uit dat supermarkt businessmodel op de rand van de afgrond staat
In de aanloop naar Kerst zullen supermarkten en hun toeleveringsketens voor veel consumenten een belangrijk punt van aandacht zijn. Uit een nieuw rapport van de Food Research Collaboration, gebaseerd op een analyse van professor Lisa Jack van de Universiteit van
Portsmouth, blijkt dat het bedrijfsmodel van de supermarkten verrassend kwetsbaar is. Het nieuwe rapport, The secrets of supermarketing: A model balanced on a knife-edge, van professor Jack van de faculteit Bedrijfskunde en Recht, komt tot de conclusie dat schaalvergroting de kosten van supermarkten juist opdrijft.
Bron: port.ac.uk 

VK: Sainsbury’s kwaliteit afgestemd op Aldi-prijzen om kerstdiner met waarde aan te bieden
Sainsbury's helpt klanten hun kerstbudgetten te verhogen met de grootste voordelige kerstcampagne ooit. Door Sainsbury's Quality te koppelen aan Aldi-prijzen, is de retailer ervan overtuigd dat klanten nergens anders een voordeliger kerstmaal kunnen vinden. Klanten zullen verantwoord gekweekte luxe Schotse gerookte zalm vinden voor € 5,25/300 gr en alle groentefournituren, waaronder aardappelen, spruiten, wortelen, kool, koolraap en pastinaak voor € 0,22/verpakking. De campagne loopt tot 24 december.
Bron: about.sainsburys.co.uk 

Hongaars parlement introduceert "Verplichte Donatie" voor retail
Vicepremier Zsolt Semjén heeft een wijziging van de wetgeving betreffende de retail voorgesteld, die de Nationale Assemblee later met meerderheid van stemmen heeft goedgekeurd. Volgens de gewijzigde wetten zullen grote retailketens met een jaarlijkse nettowinst van meer dan € 270,9 mln vanaf februari 2022 wettelijk verplicht zijn om hun voedingsproducten waarvan de houdbaarheidsdatum nadert, aan de staat te doneren. Deze donaties moeten naar het voedselbesparingscentrum (ÉMK) gaan, dat in handen is van de overheid. Het gewijzigde wetgevingskader zal gelden voor grote retailbedrijven, waaronder Aldi, Auchan, Lidl, Penny Market, Tesco en Spar.
Bron: agroberichtenbuitenland.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven