Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Zoete aardappelen helpen Japanse Shōchū-distilleerder CO2-uitstoot reduceren

Kirishima Shuzo, dat in 2016 werd opgericht, verwerkt jaarlijks 100.000 ton zoete aardappelen voor de productie van 50 mln flessen (1,8 l) Shōchū-likeur. 

Shōchū is een Japanse gedistilleerde drank op basis van rijst, gerst, zoete aardappelen, boekweit en bruine suiker. De zoete aardappelen zullen een belangrijke rol vervullen in het streven van Kirishima Shuzo om tegen 2030 CO2-neutraal te worden. 

Vorige maand maakte het bedrijf haar plan bekend om meer energie afkomstig van zoete aardappelen te gebruiken om haar fabrieken en kantoren van stroom te voorzien. In 2006 bouwde het bedrijf een recyclinginstallatie voor het winnen van biogas door Shōchū-droesem, aardappelschillen en andere bijproducten van de drankproductie te fermenteren. In 2014 richtte het bedrijf vervolgens een faciliteit op om stroom op te wekken uit biogas en begon zij met de verkoop van elektriciteit. 

Door gebruik te maken van biogas wist Kirishima Shuzo haar CO2-uitstoot in 2020 met 33% ten opzichte van 2013 te verminderen. Haar nieuwe doelstelling is om de uitstoot tegen 2030 met 50% (ten opzichte van 2030) te hebben teruggebracht. 

Het bedrijf is van plan om de opwekking van biogas te verhogen en uit biogas opgewekte stroom te benutten om in haar eigen elektriciteitsbehoefte te voorzien. Daarnaast zal zij de aanschaf van andere hernieuwbare energiebronnen overwegen om haar CO2-uitstoot tegen 2030 tot nul te terug te brengen. 

Bron: asahi.com
Foto: En.wikipedia.org

Publicatiedatum: