Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Marktrapport Groothandelsmarkt Shanghai Huizhan - week 50

Het vrachtschip Cochrane arriveerde op 12 december in Hong Kong met de eerste Chileense zeevracht kersen van het seizoen. De eerste container van deze lading arriveerde op 13 december op de Shanghai Huizhan Wholesale Market. Deze container was afkomstig van Garces Fruit en bevatte standaarddozen van 2,5 kg met Santina-kersen die afgezet werden voor € 42- € 52. 

Het aanbod van zeevrachtkersen is nog beperkt, zodat het prijsverschil tussen zeevracht- en luchtvrachtkersen klein blijft. Bovendien zijn de eerste luchtvracht Chileense Kordia-kersen op 16 december aangekomen. Zij waren snel uitverkocht. Groothandelaren staan te popelen om Chileense kersen in te kopen.

Naast de Chileense kersen, die altijd van heinde en verre de aandacht trekken, zijn er ook kleine hoeveelheden Shine Muscat-druiven uit Korea. Het aanbod van deze producten op de Shanghai Huizhan Groothandelsmarkt verloopt vrij traag. Shine muskaatdruiven van topkwaliteit worden verkocht voor € 37 - € 44/2 kg.

Het seizoen van Peruaanse blauwe bessen is in volle gang. Het aanbod van zeevracht blauwe bessen is min of meer gelijk aan dat van week 49. De prijs is stabiel rond € 11 - € 14/1,5 kg.

Israëlische grapefruit is ook beschikbaar, maar het aanbod is vrij klein. Het product is regelmatig in beweging. De prijs bedraagt ongeveer
€ 23 - € 24/15 kg. Tezelfdertijd is een kleine hoeveelheid perziken uit Australië per vliegtuig aangekomen. De huidige prijs bedraagt ongeveer € 30 - € 38/3,75 kg.

Wat binnenlands fruit betreft, trekken de Driscoll's blauwe bessen uit Yunnan veel aandacht. Het marktaanbod is stabiel en zij zijn al enige tijd op de markt, maar de prijsschommelingen blijven minimaal. De huidige prijs van grote blauwe bessen ligt rond de € 32/1,5 kg en voor middelgrote blauwe bessen ligt de prijs rond de € 22/1,5kg.

De productbeweging op de Shanghai Huizhan Groothandelsmarkt zal de komende weken waarschijnlijk versnellen aangezien het Chinese Lentefestival [1 februari 2022] nadert. Deze feestdag is altijd een stimulans voor de Chinese fruitmarkt, vooral voor klasse I fruit dat goed is om cadeau te geven. Vooral zakken importkersen van 2,5 kg zijn populair bij Chinese consumenten.

Bron: Weekly report from Shanghai Huizhan Wholesale Market

Publicatiedatum: