Composteerbare zakken voor salades

Gourmet, M├ęzclum en Campestre, drie saladeproducten van het Spaanse Primaflor, zijn binnenkort verkrijgbaar in composteerbare zakjes. Primaflor is daarmee het eerste Spaanse bedrijf dat dit soort duurzame verpakkingen voor convenience producten gebruikt.

"Onze verpakkingen worden vanwege hun samenstelling compost wanneer ze uiteenvallen, wat de ecologische voetafdruk verkleint en het niet-rationele gebruik van plastic vermijdt. Bovendien laat de verpakking geen giftige resten achter en breekt het ook sneller af dan andere soorten ecologische materialen, waardoor het ongecontroleerde gebruik van grondstoffen wordt beperkt", legt het bedrijf uit.

"De zakjes hebben ook anticondenseigenschappen, wat de kwaliteit van de salades op peil houdt gedurende de hele levensduur van het product en bedrukking overal op de verpakking mogelijk maakt."

Primaflor gebruikt dit type verpakking voor haar Gourmet salade (andijvie, radicchio en veldsla), M├ęzclum salade (krulandijvie, radicchio, kiemgroenten en mizuna) en Campestre salade (romaine sla, krulandijvie, radicchio en scheuten van rode snijbiet).

Deze nieuwe producten van Primaflor zijn vanaf maart 2022 in de Spaanse supermarkten verkrijgbaar.

Bron: financialfood.es


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven