Gentile Group

Binnenkort weer Italiaanse Fruttini-frambozen op de markt

Binnenkort worden weer de eerste frambozen geplukt in het Italiaanse Basilicata. "In de laatste dagen van december gaat de oogst van start en dan kunnen we de frambozen samen met onze bramen op de markt brengen. Door de hoge temperaturen in augustus hebben de planten iets meer moeite gehad om zich te ontwikkelen zodat de oogst een twintigtal dagen vertraging oploopt", vertelt Loris Gentile (op de foto rechts), mede-oprichter en voorzitter van de Gentile Group, een telersverening uit Basilicata die gespecialiseerd is in de teelt van aardbeien en ander zachtfruit. 

"Ons fruit dat we onder het merk Fruttini italiani® afzetten heeft een plaatsje veroverd in het betere segment op de markt dankzij de inzet en het precisiewerk van onze telers. Het is ons doel om jaarrond fruit van hoge kwaliteit te leveren. Onze bramen zijn al enkele maanden op de markt op het hele Italiaanse grondgebied, maar ook in enkele Europese landen zoals Frankrijk en Duitsland." "Alle fasen, van de oogst tot de verwerking en de kwaliteitscontrole, worden beschreven in een strikt protocol en gerespecteerd door alle spelers die deel uitmaken van dit ambitieuze project. Onze leden kunnen daarbij ook rekenen op de steun van een technisch team dat gespecialiseerd is in de teelt van zachtfruit."

"In de afgelopen periode zijn we getuige van een duizelingwekkende groei in de consumptie van zachtfruit", vertelt Francesca Quinto, mede-oprichtster en partner van de Gentile Group. "De markten zijn bereid te betalen voor zachtfruit waarvan de kwaliteit constant hoog is. In de teelt en verwerking mag niets aan het toeval worden overgelaten, want tijdens de hele productiecyclus zijn er veel variabelen waar het mis mee kan lopen. Rassen, teelttechnieken en een gebrek aan kennis kunnen een onomkeerbare impact hebben op de kwaliteit van het product."

"Onze producten voldoen aan de eisen van de meest veeleisende consumenten. We krijgen heel wat positieve feedback van de markten. De komende weken zullen we ook beginnen met de aanvoer van biologisch en nikkelvrij gecertificeerde frambozen."

Voor meer informatie:
Gentile Group
Via S. Valicenti, 6 
75025 - Policoro (Mt) - Italië
Tel: +39 379 2280437 
direzione@gentilegroupitalia.it
gentilegroupitalia.it


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven