"Egyptische citrusexporteurs doen er alles aan om de kosten te verlagen"

De Egyptische citrussector heeft dit jaar te maken met aanzienlijke kostenstijgingen, aangezien zowel kartonnen dozen als het transport een hoger prijskaartje hebben dan vorig jaar. Een exporteur stelt dat er kansen liggen voor Egyptisch citrus in Rusland, maar ook op de recent geopende Braziliaanse markt.

Volgens Omar Elsafy, commercieel directeur van de Egyptische AGF-exporteur Al Wessam Company for Agri Crops, moet de sector twee uitdagingen het hoofd bieden. "Tot nu toe is het seizoen redelijk goed geweest. We hebben niet de best mogelijke start gehad, maar het was ook niet slecht. We staan dit seizoen voor twee grote uitdagingen: de stijgende kosten van enerzijds kartonnen dozen en anderzijds zeevracht. Dit leidt tot hogere prijzen voor het product en dus ook op de marktvraag."

Elsafy stelt dat Egyptische citrusexporteurs kansen zullen krijgen op de Russische markt en op verschillende markten in Azië. "We zien dat Spanje de Europese vraag dekt, terwijl Rusland wat voorraad haalt uit Marokko. De aanvoer van Turks citrus is dit jaar niet zo stabiel, wat kansen biedt aan het Egyptische fruit op de Russische markt. Hierdoor kunnen we grote hoeveelheden citrus exporteren naar Rusland, het Verre Oosten, het Midden-Oosten en Afrika."

Nieuwe markten zijn ook best interessant voor Egyptisch citrus, legt Elsafy uit. "Op dit moment richt de sector zich op betrekkelijk nieuwe markten, zoals Brazilië. We proberen de exportvolumes gestaag te verhogen en elk seizoen is beter dan het vorige. De hogere prijzen voor het citrus zullen waarschijnlijk niet permanent zijn, aangezien alle Egyptische exporteurs er alles aan doen om de kosten te verlagen. De vraag naar mandarijnen is momenteel hoger dan die naar Navel-sinaasappelen, maar hoe dan ook, de vraag is goed met Kerstmis voor de deur."

"We hebben een eigen pakstation, waardoor we productkwaliteit kunnen garanderen. We hebben het volledige productieproces in eigen beheer, van planten, telen en oogsten tot sorteren, verpakken en laden. We hebben veel nieuwe technologieën geïmplementeerd op onze teeltbedrijven, wat een belangrijke reden is waarom klanten bij ons op de deur kloppen. Betrouwbaarheid biedt een concurrentievoordeel. We hebben ook een heel ervaren exportteam, dat alle logistieke aspecten beheerst, vanaf de teeltlocatie tot de levering bij de klant", besluit Elsafy.

Voor meer informatie:
Mahmoud Esawy
Al Wessam Company for Agri Crops
Mob/WhatsApp/WeChat: +20 1114061313
mahmodesawy@alwessam-eg.com 
alwessam-eg.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven