Duurzame saladeverpakkingen

Amerikaanse Sabra en Fifth Season kondigen samenwerking aan

Hummusproducent Sabra en het teeltbedrijf Fifth Season gaan de uitdaging aan om Amerikaanse saladeliefhebbers te redden van slappe en trieste slaatjes door heerlijke en tegelijkertijd duurzame oplossingen aan te bieden.

De samenwerking heeft een fris idee voor ogen: salades met duurzaam geteelde groenten en romige hummus, guacamole en volle granen.

"Fifth Season staat voor een innovatief voedselsysteem dat smakelijke, duurzame en verse voedselervaringen belooft die zowel thuis als onderweg geconsumeerd kunnen worden", zegt Austin Webb, CEO van Fifth Season. "De producten van Sabra zijn lekker, plantaardig en gezond. Door onze krachten te bundelen maximaliseren we onze impact."

Er komen twee varianten op de markt: Mediterranean Hummus Salad en Avocado Ranch Salad. Beide producten worden in de VS verkrijgbaar bij Giant Eagle, Kroger, FreshDirect, Wakefern en nog enkele andere retailers in het Midden-Westen en de Midden-Atlantische Staten. Dankzij het end-to-end geautomatiseerde teelt-, oogst- en verpakkingssysteem van Fifth Season (onlangs opgenomen in de Impact 20-lijst van Fortune) blijven de salades in plaats van enkele dagen nu wekenlang knapperig bij bewaring in de koelkast. De twee producten zijn verkrijgbaar in meer dan 75 supermarkten en begin 2022 komen daar naar verwachting nog meer verkooppunten bij.

"Duurzame innovatie staat centraal in Sabra's groeistrategie", zegt Moritz Breuninger, senior director Brand Marketing bij Sabra. "Het convenience segment is rijp voor nieuwe idee├źn en verse combinaties. Fifth Season speelt daarop in door producten uit AI-aangedreven, lokale teelt aan te bieden. We zijn er trots op samen te werken met een gelijkgestemd innovatief bedrijf om de consument heerlijke en milieuvriendelijke voedselopties aan te kunnen reiken voor elke dag."

Hummus is wereldwijd populair als een lekker en veelzijdig plantaardig voedselproduct. Sabra betrekt de kikkererwten uit de Pacific Northwest en produceert zijn bekroonde hummus in Chesterfield County (Virginia). Het heeft daarvoor zowel de Silver als Gold LEED-certificering gekregen van de U.S. Green Building Council. Kikkererwt is een stikstofbindende peulvrucht en een bodemverrijkend gewas.

Fifth Season maakt gebruik van een uniek teeltproces dat tot 95% minder water en 97% minder land nodig heeft dan conventionele tuinbouw. Daardoor kan het bedrijf besparen op hulpbronnen, terwijl de geautomatiseerde teeltsystemen jaarrond zorgen voor vers voedsel.

Voor meer informatie: sabra.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven