"Chinese honing pomelo-export daalde, de prijs op overzeese markten verdubbelde"

Het exportseizoen van de Pinghe honing pomelo loopt ten einde. Hoewel vele exporteurs hun export tijdelijk hebben stopgezet of  hebben verminderd wegens de pandemie, bleef de vraag op de overzeese markten stabiel. Dat is de reden waarom de prijs omhoog ging. Alice Zhang van de One Day One Group deelde onlangs haar inzichten in de honing pompelomarkt en de verkoopomstandigheden dit seizoen.

Het areaal van de honing pomeloboomgaard in Pinghe is de laatste jaren toegenomen en de concurrentie op de markt wordt heviger. Op de vraag naar de impact van de pandemie en de wereldwijde scheepvaartcrisis op de exportcijfers van het bedrijf, antwoordde Zhang dat de scheepvaartkosten tussen China en Europa vorig jaar rond deze tijd ruwweg € 1.945 bedroegen, maar dit jaar zijn de kosten opgelopen tot € 11.936/container. Bovendien zijn de telers door de algemene economische malaise minder toegewijd aan een goed beheer van hun boomgaarden, waardoor de gemiddelde productkwaliteit daalt.

Andere telers hebben besloten verschillende citrusvariëteiten op hun bomen te enten. Het gebrek aan grondstoffen en de hoge verladingskosten hebben een weerslag op de activiteiten van de honing pompelo-bedrijven. Bovendien zijn de transporttijden onbetrouwbaar. De beperkte verladingscapaciteit bemoeilijkt de activiteiten in de teeltgebieden nog meer. Dat is de reden waarom zoveel exporteurs de export van honing pomelo's hebben stopgezet of hun export dit jaar op zijn minst drastisch hebben verminderd.

Dit seizoen is een uitdaging geweest voor One Day One Group. Zhang: "We hebben jaren ervaring in het managen van de honing pomelo-export. En we hebben veel klanten in Europa, zoals supermarkten en groothandelsmarkten, met wie we strategische samenwerkingsverbanden hebben. Ongeacht de uitdagingen garanderen wij een stabiele levering aan onze klanten, want vertrouwen is het basisprincipe van ons bedrijf. En we schuiven onze moeilijkheden niet af op de schouders van onze klanten."

"We hebben altijd veel aandacht besteed aan een goed beheer van de plantages. Onze managementmethode omvat diepe wortels in de agrarische gemeenschappen en nauwe samenwerking met de telers aldaar. Wij helpen de telers om het niveau van het plantagebeheer te verhogen en de gemiddelde productkwaliteit van hun gewassen te verbeteren. Wij leven het op GlobalGAP gebaseerde plantagebeheer altijd strikt na, zowel op onze eigen plantages als op die van de telers met wie wij samenwerken. Zo garanderen wij dat wij voldoen aan de nationale voorschriften voor gewasbeschermingsmiddelen in de landen die onze honing pomelo importeren. We registreren en archiveren ook alle conventionele gewasbeschermingsmiddelen die we gebruiken en de hoeveelheden die we toepassen, zodat onze klanten altijd relevante informatie kunnen controleren via de codes op de verpakking van onze producten."

Plasticvrije verpakkingen
Een uitstekende productkwaliteit helpt de One Day One Group om de gestage groei van de bedrijfsdiensten te handhaven. Op de vraag wat het bedrijf, naast productkwaliteit, nog meer heeft geholpen om te groeien in deze moeilijke periode, antwoordde Zhang: "Als bedrijf leggen we de nadruk op duurzame ontwikkeling en milieubescherming. We zijn nooit gestopt met het onderzoeken van manieren om het gebruik van plastic in de verpakking van onze producten te verminderen. Wij hebben goede resultaten geboekt in de vele jaren van testen en experimenten in dit verband. Veel Europese landen zijn ook begonnen met het verhogen van de normen voor plasticvrije verpakkingen. Dankzij onze eigen experimenten waren wij goed voorbereid op deze veranderingen in de regelgeving en konden wij gemakkelijk inspelen op veranderingen in de markt. We hebben vooraf met onze klanten gecommuniceerd en de nodige voorbereidingen getroffen om te garanderen dat onze honing pomelo de klanten zonder problemen blijft bereiken."

"Bovendien beschikken we in Nederland over een eigen distributiebedrijf en werken we samen met verschillende koelhuizen. We zijn in staat om de opslag-, bewerkings- en verpakkingsstadia van de toeleveringsketen nauwlettend te volgen en te controleren. En we zijn in staat om tijdens de bewerking of het transport vervuiling uit de weg te ruimen, wat de slijtage van de producten vermindert. Onze bewerkingsfabriek is IFS-gecertificeerd. Wij kunnen garanderen dat onze producten worden bewerkt en opgeslagen in een omgeving die veilig, hygiënisch en geschikt is."

"We winnen het vertrouwen van onze klanten wanneer we de eerste honing pomelo op tijd in Europa afleveren. En we krijgen hun goedkeuring wanneer we premium productkwaliteit leveren. Tot nu toe is de afzet stabiel. Niet alleen voldoen we aan de gestage vraag van trouwe klanten, we krijgen ook vragen van supermarkten die geïnteresseerd zijn in onze honing pomelo en met ons willen samenwerken."

Geschenkdozen
"Andere focuspunten voor de One Day One Group zijn nieuwe productontwikkeling en merkvorming. De 'One Day One Group 4 Color Honey Pomelo Gift Box' is een van de geschenkdozen die we dit jaar promoten. Al onze honing pomelo's komen uit Pinghe in Fujian, de 'geboortestad van de honing pomelo'. Wij geloven dat de natuurlijke omstandigheden, de weersomstandigheden, de productvariëteiten en de lange geschiedenis van de honing pomeloteelt in Pinghe een geschenk van de natuur is."

De One Day One Group heeft altijd hard gewerkt om verse, veilige en gezonde groenten en fruit te leveren aan klanten over de hele wereld. Het bedrijf is gespecialiseerd in seizoensgebonden groenten                en fruit en blinkt uit in de integratie van plantagebeheer, bewerking, logistiek en afzet voor de internationale distributie van premium fruit en groenten. Het bedrijf controleert de volledige toeleveringsketen van begin tot eind nauwgezet om miljoenen huishoudens over de hele wereld te voorzien van een betrouwbaar van vers en gezond fruit.

Voor meer informatie:
Alice Zhang - Sales Manager for Europe
One Day One Group
+86 13605353401
zhangyiwen@yitianfood.cn 
www.onedayonegroup.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven