Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Aanvoer Peruaanse blauwe bessen neemt af, terwijl die van Chileens fruit op gang komt

De aanvoer van blauwe bessen wordt krapper nu de aantallen uit Peru afnemen. "Het seizoen in Peru loopt ten einde dus het is normaal dat de aantallen blauwe bessen in deze tijd van het jaar afnemen," verklaart Tony Biondo van Trucco in Vineland New Jersey. "Peru heeft dit jaar meer fruit verladen dan ooit tevoren."

De logistieke problemen zouden ook kunnen bijdragen aan het feit dat de beschikbaarheid van blauwe bessen momenteel lager is. "Sinds het begin van de Covid-pandemie is de logistiek verstoord. Alles is duurder geworden en dan is er ook nog sprake van vertragingen in havens. In Los Angeles zijn deze erger dan aan de Oostkust, maar ook hier lopen de vertragingen op tot ongeveer een week," aldus Biondo. 

Hoewel de aanvoer omstreeks deze tijd van het jaar altijd afneemt, merkt Biondo op dat het verschil ten opzichte van bijvoorbeeld een maand geleden opvallend is. 

Gemiddelde vraag
Ondertussen is ook de vraag zwakker geworden. "Consumenten zijn niet gewend aan het consumeren van blauwe bessen in de wintermaanden, maar dankzij landen als Peru en Mexico zijn er jaarrond volop bessen verkrijgbaar. Zelfs in de winter is er een ruime aanvoer," zegt hij.

De afgelopen twee maanden was de markt echter slechter. "Hij begint nu weer wat aan te trekken. Sinds vorige week neemt de vraag geleidelijk iets toe. Tegen het begin van het nieuwe jaar zal de prijs tot rond de € 22 zijn gestegen,' vervolgt Biondo. 

Tegelijkertijd gaat in Chili het blauwe bessenseizoen van start. "We verwachten de eerste zendingen in week 51 en tot en met april hebben we een goed programma," zegt hij. "Ik verwacht dat de Chileense oogst gemiddeld zal zijn van omvang. De kwaliteit van het fruit is echter uitstekend. Vanaf half januari zullen we over voldoende aantallen beschikken voor winkelpromoties."  

Voor meer informatie: 
Tony Biondo
TRUCCO, Inc.
+1 718 893 3060
tbiondo@truccodirect.com 
www.truccodirect.com  

Publicatiedatum: