Papieren saladeverpakking Les Crudettes valt in de prijzen

Mondi, een wereldspeler in verpakkingen en papier, IMA Ilapak, wereldleider in het ontwerpen en fabriceren van automatische verpakkingsmachines, en Les Crudettes, een toonaangevend Frans bedrijf in de AGF-sector, hebben twee prijzen gewonnen op de prestigieuze Franse verpakkingswedstrijd l’Oscar de l’Emballage en ook de Trophée de l'Innovation LSA voor een nieuwe papieren verpakking.

Mondi ontwikkelde een recyclebaar functioneel barrièrepapier, dat wordt omgezet op VFFS-machines van IMA Ilapak voor een selectie van de voorgewassen, kant-en-klare salades van Les Crudettes. Hun oplossing won de l’Oscar de l’Emballage in de categorieën Milieu en Productie en de Trophée de l'Innovation LSA in de categorie Groenten en Fruit.Les Crudettes besloot de plastic zakjes voor zijn verse salades te vervangen door de nieuwe verpakking van Mondi. De nieuwe oplossing bestaat voor 95% uit papier en is geverifieerd als recyclebaar in de papierafvalstroom in Frankrijk. De salade blijft tot 10 dagen vers, net zoals bij de vorige plastic verpakkingen. Mondi gebruikte zijn EcoSolutions-aanpak om nauw samen te werken met Les Crudettes om het bedrijf te helpen zijn duurzaamheids-doelstellingen te halen door de hoeveelheid plastic in de verpakkingen te verminderen. De nieuwe verpakking ondersteunt ook Mondi's MAP2030-duurzaamheidsdoelstelling om tegen 2025 100% van de producten van het bedrijf herbruikbaar, recyclebaar of composteerbaar te maken.

De R&D-inspanningen van IMA Ilapak hebben geresulteerd in een verpakkingsmachine die speciaal is ontworpen om papier te gebruiken en tegelijkertijd dezelfde prestaties te leveren als bij plastic verpakkingsmaterialen. De Vegatronic 6000 verpakkingsmachines die voor Les Crudettes worden gefabriceerd, maken deel uit van de IMA Zero en IMA NOP (No Plastic) programma’s voor Duurzaam Ondernemen met als doel het minimaliseren van de milieu-impact in industriële productie. De oplossing getuigt van het engagement van IMA om veranderingen teweeg te brengen en een positieve en milieuvriendelijke impact na te streven.

"De sleutel voor geschikte verpakkingsoplossingen is het stellen van de juiste vragen, en deze prijzen erkennen dat. We hebben nauw samengewerkt met Les Crudettes en hun machinefabrikant IMA Ilapak om ervoor te zorgen dat de overgang naar het werken met ons functionele barrièrepapier soepel en effectief verliep. Het heeft geleid tot een werkelijk baanbrekende verpakking die nu ook een toepassing kan vinden bij andere voedselgroepen", vertelt Falk Paulsen, Sales & Business Development Director bij Mondi.

Voor meer informatie:
Judith Wronn
Mondi Flexible Packaging & Engineered Materials
Tel: +49 151 17714692
Judith.Wronn@mondigroup.com

Géraldine Collet
LSDH Group
Tel: +33 (0)2 38 58 78 00
g.collet@lescrudettes.com  

Christian Romualdi
ILAPAK International
Tel: +41 91 960 5938
christian.romualdi@ima.it


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven