"Dit jaar ging Turks appelseizoen een stuk beter dan vorig jaar"

De Turkse appelsector heeft een beter seizoen achter de rug dan vorig jaar. Dankzij minder coronabeperkingen was het dit jaar gemakkelijker om zaken te doen. De vraag zal naar verwachting iets afnemen net voor de feestdagen, maar het tempo in de afzet zou direct daarna weer moeten toenemen.

Adnan Hamad, CEO van de Turkse AGF-exporteur Sovran International, stelt dat het appelseizoen dit jaar succesvol is geweest. "Het Turkse appelseizoen was over het algemeen heel goed te noemen. We zijn dankbaar dat we ons fruit kunnen exporteren naar bedrijven waarmee we al een paar jaar samenwerken en ook naar nieuwe klanten met wie we ook in de toekomst heel graag verder willen gaan. Onze markt is dit jaar duidelijk breder geworden."

2020 was een stuk uitdagender voor de sector, legt Hamad uit. Dit seizoen zijn veel van de uitdagingen opgelost of waren ze niet zo storend voor de handel in het algemeen. "Dit jaar gaat het een stuk beter, omdat de markt weer langzaam aantrekt. Vorig jaar waren er veel complicaties door de coronabesmettingen, niet alleen in Turkije, maar over de hele wereld. Het is een beetje moeilijk om handel te drijven als er beperkingen zijn en lockdowns plaatsvinden. De situatie was vorig jaar ook onvoorspelbaar. Er waren weken dat de wegen werden afgesloten voor verplaatsingen, dus het was niet gemakkelijk om de koelhuizen of de boomgaarden te bereiken. Gelukkig zijn de beperkingen dit jaar opgeheven en is reizen binnen Turkije toegestaan, dus we konden weer goed aan de slag."

Sovran International focust op de Aziatische markten, met name India. "De belangrijkste markt voor ons is India. Onze klanten in India zijn dol op onze hoogwaardige appelrassen, waaronder Red Delicious, Gala, Fuji en Granny. We exporteren ook een deel naar andere landen, zoals Maleisië, de VAE en Rusland. Hoewel we een specifieke markt hebben, verwelkomen we altijd de mogelijkheid om zaken te doen met klanten uit elk ander land ter wereld." 

"We verwachten dat de afzet met de feestdagen iets langzamer gaat verlopen. Dat is elk jaar zo net voor Kerstmis. Maar na Nieuwjaar zou de vraag weer moeten aantrekken. We zijn erg blij met het seizoen tot nu toe dankzij de opheffingen van de coronabeperkingen", besluit Hamad.

Voor meer informatie:
Adnan Hamad
Sovran International
Adnan@sovranfruit.com  
www.sovranfruit.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven