Maurice Koppen, Oakfield Champignons:

"Gigantische vraag naar paddenstoelen vanuit de retail, er is geen enkele soort die het momenteel niet goed doet"

Tholen - Bij Oakfield Champignons uit het Limburgse Stamproy is het momenteel alle hens aan dek om aan de vraag naar paddenstoelen te voldoen. "Door de beperkte opening van de horeca, verkoopt de retail nog een stuk meer. Eigenlijk is er geen enkele paddenstoel die momenteel niet goed loopt", vertelt Maurice Koppen. Oakfield is vooral gericht op de afzet richting de Hollandse en Franse supermarkten.

"De grootse uitdaging zal voor veel bedrijven zitten op het vlak van personeel en de beschikbaarheid van product. "De vraag neemt twee tot drie keer toe, maar je kunt je bedrijf niet twee of drie keer zo groot maken. Bovendien willen de van origine Oost-Europese medewerkers ook naar hun thuisland met de feestdagen. Gelukkig hebben wij het op dit gebied goed voor elkaar, maar de vraag zal groter zijn dan het aanbod de komende weken", verwacht Maurice.

Volgens de champignonteler behoren de exotische paddenstoelen momenteel tot de hardlopers. "Deze worden veel als alternatief voor vlees gebruikt. Koningsoesterzwammen, beukenzwammen, bundelzwammen, kastanjechampignons; de vraag is momenteel gigantisch", vertelt Maurice. Oakfield levert het assortiment ook in de biologische variant. Die vraag naar biologische producten in zijn algemeen ontwikkelt zich volgens hem stabiel tot licht stijgend. "Die groei is niet zo groot als in de gangbare exotische paddenstoelen."

Voor meer informatie:
Maurice Koppen
Oakfield Champignons
Lochtstraat 1
6039 RV Stramproy
T +31 (0)495 56 41 13 
F +31 (0)495 56 15 60 
sales@oakfield.nl
www.oakfield.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven