De Haven van Huelva lanceert in 2022 nieuwe lijnen met het VK en Marokko

De voorzitster van het Havenbedrijf Huelva (APH), Pilar Miranda, heeft op Radio Huelva aangekondigd dat de haven in 2022 nieuwe reguliere lijnen met het Verenigd Koninkrijk en Marokko zal lanceren. Ze bestempelde deze ontwikkeling als "zeer belangrijk, omdat er ook op die manier grondstoffen en agrovoedingsmiddelen uit de provincie geëxporteerd kunnen worden in een tijd waarin vrachtwagens veel problemen hebben."

Miranda zei dat de haven een aanvraag heeft ingediend om een Schengengrens te zijn en zo de mogelijkheid te hebben om een haven te zijn voor internationale passagiers en meer vaste lijnen te kunnen verwelkomen. Op deze manier zouden de Marokkaanse vrouwen die in de zachtfruitsector werken ook uit Huelva naar hun thuisland kunnen vertrekken. Dat bespaart hen een reis van vier uur naar de haven van Algeciras.

De voorzitster van APH verwacht dat de reguliere lijn met het Verenigd Koninkrijk in januari van start kan gaan en dat "de afspraak is dat er vanaf juli ook internationale passagiers van de haven gebruik zullen kunnen maken, waardoor het zeer belangrijk is dat de haven een Schengengrens wordt. We willen zowel passagiers- als vrachtverkeer aanbieden."

Ze vertelde ook dat er werkzaamheden zijn gestart bij het Ingeniero Juan Gonzalo-dok om de havenactiviteiten duurzamer en milieuvriendelijker te maken. Het sanitaire netwerk, de bestrating en het elektriciteitsnet worden vernieuwd. Er zijn ook gesprekken gaande met bedrijven om groene waterstofprojecten in de haven uit te voeren en de concessieprocedures zullen binnenkort van start gaan, zo zei Miranda verder.

Van de 30 belangrijkste havens in Europa is de haven van Huelva de één op na sterkste groeier in de afgelopen tien jaar, aldus de voorzitster. "In het jaar 2020 bedroeg de overslag 30 miljoen ton en dit jaar is dat cijfer dankzij grote inspanningen en diversificatie van de activiteiten al overschreden."

"De haven is bovendien een economische motor. De bedrijven van het havengebied zorgen voor 25.500 directe, indirecte en geïnduceerde banen, wat neerkomt op 12,5% van de werkgelegenheid in de provincie en 0,8% van de werkgelegenheid in Andalusië."

Bron: europapress.es


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven