Jorge Valenzuela, voorzitter van Fedefruta Chili:

"Op dit moment baart logistiek vanuit Chili de meeste zorgen"

In een recent interview wees Jorge Valenzuela, voorzitter van Fedefruta Chili, erop dat "er een herverdeling van oogstarbeiders heeft plaatsgevonden, die geen invloed heeft gehad op de kersenoogst, die vrij goed verloopt, net als de blauwe bessenoogst. In de winter hadden we het over een gebrek aan arbeidskrachten van 50 tot 70%, er waren problemen met de citrusoogst, maar nu is dat voorbij, met weliswaar een stijging van de kosten, maar het fruit is van goede kwaliteit."

Volgens Valenzuela zijn er tuinbouwtaken die niet kunnen worden uitgevoerd omdat de arbeiders nu naar de regionen zijn vertrokken waar er geoogst wordt. "We hebben problemen in de druiventeelt, omdat we geen mensen hebben om de druiven te verzorgen, wat zo belangrijk is om goed fruit te oogsten," zei hij.

"Maar op dit moment is de logistiek waar we ons de meeste zorgen over maken, de prijs van containers is verdubbeld en zelfs verdrievoudigd, maar ook materialen en grondstoffen zijn duurder geworden. En we zijn ook bezorgd over wat we zien met de Omikron-variant, als het zou kunnen leiden tot de sluiting van sommige havens," concludeerde Valenzuela.

Bron: blueberriesconsulting.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven