MSC Group en Mercy Ships vieren 10-jarig partnerschap

Deze maand vieren MSC Group en Mercy Ships een uniek tienjarig partnerschap dat gericht is op het brengen van hoop en genezing in Afrika.

Mercy Ships is een internationale liefdadigheidsorganisatie die hospitaalschepen gebruikt om gratis gezondheidsdiensten te verlenen en medische capaciteit op te bouwen voor arme en achtergestelde gemeenschappen zonder gemakkelijke toegang tot medische faciliteiten, waardoor duizenden mensen levensreddende en levensveranderende operaties kunnen ondergaan.

 

 

De exploitatie van hospitaalschepen houdt in dat grote hoeveelheden essentiële voorraden over de hele wereld worden vervoerd om veilige chirurgie en opleiding mogelijk te maken. Het partnerschap van Mercy Ship met de MSC Group en de MSC Foundation helpt om aan deze en andere behoeften te voldoen. De vrachtactiviteiten van de MSC Group zijn uitgegroeid tot toonaangevend op het gebied van containervervoer en logistiek, terwijl MSC Cruises nu het op twee na grootste cruisemerk ter wereld is.

De MSC Group heeft deze groeiende middelen gebruikt om Mercy Ships de afgelopen tien jaar te steunen, zodat Mercy Ships haar middelen kon concentreren op het leveren van essentiële gezondheidszorg en medische training in Afrika ten zuiden van de Sahara.

Aanvankelijk was het de bedoeling containers te verschepen om het ziekenhuisschip Africa Mercy bevoorraad te houden en tot op heden werden in totaal meer dan 500 containers gratis vervoerd.

Maar door de kracht van het engagement van de MSC Group werden ook haar vrachtbedrijven in Afrika onmiddellijk betrokken om het ziekenhuisschip te helpen zijn diensten in elke haven doeltreffend te vestigen. De infrastructuurondersteuning en logistieke expertise die nu ter plaatse wordt geboden varieert van MSC's lokale scheepvaartagentschap en MSC/TiL-terminals die de vracht behandelen, tot MSC en Medlog die gratis logistiek, opslag en binnenlandse transportdiensten aanbieden. Vanaf het allereerste begin omvatte dit onder meer het bouwen van een "muur" van lege containers rond het aangemeerde schip om een veilige ziekenboeg te creëren.

MSC Cruises kwam al snel daarna in actie en bood de bemanning van Mercy Ships de beste maritieme werkmethodes en expertise op het gebied van scheepsmanagement. Daarnaast heeft de MSC Group haar klanten- en partnernetwerken gemobiliseerd om hulp te bieden bij fondsenwerving, waardoor onder andere een programma ter bestrijding van ebola kon worden uitgevoerd.

In 2019 werd het partnerschap uitgebreid met sponsoring van evenementen en programmatische financiering via de nieuw opgerichte MSC Foundation, onder meer voor een initiatief voor vrouwengezondheidszorg in Sierra Leone en ladingen persoonlijke beschermingsmiddelen naar Mercy Ships-partners in 11 Afrikaanse landen tijdens de Covid-pandemie.

Dankzij deze uitgebreide end-to-end steun, nu geleid en gecoördineerd door de MSC Foundation, heeft Mercy Ships tijdens het partnerschap 19.740 operaties en 218.100 tandheelkundige ingrepen kunnen uitvoeren, terwijl er ook medische opleidingen werden gegeven aan 15.150 deelnemers.

Voor meer informatie: mscfoundation.org


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven