Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nordrhein-Westfalen oogstte 13,3% meer aardappelen

De telers in Nordrhein-Westfalen hebben bij de aardappeloogst van dit jaar met 1,92 miljoen ton een 13,3 procent grotere oogst bijeengebracht dan in 2020. Information und Technik, het Bureau voor de Statistiek van de deelstaat, deelt aan de hand van de definitieve resultaten van het 'bijzondere oogst- en kwaliteitsonderzoek' mee dat de opbrengst per hectare met 51,6 ton zo'n 11,9 procent hoger uitviel dan in het voorgaande jaar. Het aardappelareaal was dit jaar met 37.200 hectare zo'n 1,3 procent groter dan vorig jaar.

Ondanks het buitengewoon koude voorjaar en het natte en wisselvallige weer tijdens de groeiperiode van dit jaar, zorgde de late zomer voor een goede oogsttoename. Het Bureau voor de Statistiek deelt verder mee dat de aardappeloogst van dit jaar zo'n 22,1% hoger uitvalt dan de gemiddelde oogst over de jaren 2015 tot 2020. De opbrengst per hectare viel 10 procent hoger en het aardappelareaal 10,9 procent groter uit dan het gemiddelde van de afgelopen zes jaar. 

Bron: IT.NRW

Publicatiedatum: