Egyptische agri-export +19%

De export van de Egyptische voedingssector bedroeg in de eerste negen maanden van dit jaar in totaal 3,1 miljard dollar, een stijging ten opzichte van de 2,8 miljard dollar in dezelfde periode van 2020. Dit komt neer op een stijging van 19% j-o-j en de derde plaats van andere Egyptische sectoren die naar buitenlandse markten exporteren, verklaarde minister van Handel en Industrie Nevine Gamea op zondag.

Tijdens een recente toespraak, die werd gehouden namens de Egyptische premier Mostafa Madbouly, zei Gamea dat de Egyptische uitvoer van alleen land- en tuinbouwgewassen in de eerste negen maanden van 2021 1,9 miljard dollar bedroeg, vergeleken met 1,8 miljard dollar in dezelfde periode vorig jaar, wat een stijging van 8% betekent.

De belangrijkste exportproducten in deze categorie zijn groenten, fruit waaronder citrus, verder uien, knoflook, aardappelen, maar ook rijst, granen en pinda's. Rusland, Saoedi-Arabiƫ, Groot-Brittanniƫ en de Verenigde Arabische Emiraten zijn de belangrijkste markten voor deze exportproducten.

Bron: english.ahram.org.eg


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven