Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Hectre creëert R&D-teams op beide halfronden vanwege snelgroeiende vraag

“Ondanks de pandemie blijft de vraag naar onze Orchard Management and Fruit Sizing-app toenemen. Om aan deze snelgroeiende vraag te kunnen beantwoorden, breiden we ons team uit en verhogen we het tempo waarmee we innoveren, zodat we fruittelers en -verpakkers nog meer oplossingen kunnen bieden," zegt Matty Blomfield van het Nieuw-Zeelandse agrarische techbedrijf Hectre. 

Het bedrijf, dat in 2021 de AgTech Breakthrough Award in de wacht sleepte, richt zich op de ontwikkeling van baanbrekende, gebruiksvriendelijke technologieën voor de fruitteeltsector. De zogenaamde 'clever simplicity', ofwel slimme eenvoud, van haar oplossingen maakt dat deze gemakkelijk door telers en verpakkers kunnen worden geïmplementeerd. Spectre is hiervan een goed voorbeeld. Dit is een oplossing voor het meten van fruit die gebruikt kan worden op een iPad en die binnen enkele seconden een indicatie van de fruitmaten geeft. 

Blomfield: "In 2022 zijn we van plan om een aantal grote innovaties op de markt te brengen omdat we telers en verpakkers willen helpen reglementaire wijzigen te beantwoorden, hun prestaties te verbeteren, hun traceerbaarheid te vergroten en Hectre toe te passen voor andere gewassen."

Foto: Leden van het Hectre R&D-team aan het werk in de kersenboomgaard van Cherri Global in Roxburgh, Nieuw-Zeeland. Eén van de innovaties die Hectre in 2022 op de markt zal brengen, is Spectre voor het maatbepaling van kersen. Kersentelers en -verpakkers zullen dan voor de pluk binnen enkele seconden toegang hebben tot informatie over de maten van het fruit.   

Om het tempo waarmee Hectre wil innoveren bij te kunnen benen, heeft het bedrijf geïnvesteerd in een tweede R&D-team.

Een positief effect van de pandemie is de verbetering van middelen en systemen om teams wereldwijd te managen. Hectre benutte deze positieve bijkomstigheid om een tweede team in Vietnam op te richten, waar veel hoogopgeleid technologisch talent beschikbaar is. 

Blomfield zegt dat het bedrijf zich blijft richten op het aannemen van ingenieurs om er zeker van te zijn dat haar team zich focust op de tuinbouwsector en eenvoudige en praktische oplossingen voor telers ontwikkelt. De oprichting van een tweede R&D-team in Vietnam heeft vele voordelen, omdat dit betekent dat Hectre op beide halfronden over teams beschikt. Terwijl het ene team op één oor ligt, is het andere hard aan het werk om nieuwe technologie te ontwikkelen voor de klanten van Hectre. 

Het afgelopen jaar verdubbelde Hectre haar team tot meer dan 30 man om in de vraag te kunnen blijven voorzien. "Elk lid van het Hectre-team is gemotiveerd om zijn of haar steentje bij te dragen en we zijn dankbaar voor het talent, de toewijding en verantwoordelijkheid waarmee zij dagelijks hun werk doen," aldus Blomfield. 

Voor meer informatie: 
Kylie Hall
Hectre
kylie@hectre.com
www.hectre.com 

Publicatiedatum: