Aardappelmarktrapport week 49:

"Met het oog op Kerst wordt in totaal een iets betere aardappelafzet verwacht"

Volgens een melding van de BLE heeft de rustige marktsituatie zich ook in deze week voortgezet. Door onbestendig slecht weer evenals aangescherpte coronamaatregelen nam de vraag af. De prijzen bleven overwegend op het niveau van de voorgaande week. De prijs voor de vroege aardappel Annabel uit Cyprus trok in Hamburg licht aan: deze werden, net als ook in Frankfurt, voor 28 euro per zak van 25 kg afgegeven.

Bron: BLE, marktmonitoring

Rheinland-Pfalz: afzet in de horeca iets afgeremd
De vraag vanuit de consumenten is in de periode voor Kerst licht toegenomen, aldus de Landwirtschaftskammer Rheinland-Pfalz. De afzet in de horeca is vanwege de aangescherpte coronavoorschriften iets afgeremd. Het uitsorteringspercentage vanwege een mindere kwaliteit blijft hoog. Cypriotische Wintercrop aardappelen zijn op de groothandelsmarkten gearriveerd, maar in de levensmiddelenhandel nog zonder betekenis. De prijstendens blijft voorlopig nog vast, er wordt echter gesproken over prijsverhogingen.

Hessen: stabiele prijstendensen zetten zich voort
Aan het begin van de week bleef het onveranderd rustig op de aardappelmarkt. Met nieuwe verkoopacties in het kader van de kersthandel moet men de aardappelen sneller kwijtraken. De stabiele prijstendensen zetten zich voort. In hoeverre vastere prijzen zich na de jaarwisseling stand weten te houden blijft speculatief. Vooral omdat de vraag vanuit de horeca en grootverbruikers onlangs duidelijk kleiner was vanwege de aangescherpte coronamaatregelen, aldus het Landesbetrieb Landwirtschaft Hessen

Schleswig-Holstein: betere afzet voor Kerst verwacht
Op de aardappelmarkt in Schleswig-Holstein zijn er nauwelijks veranderingen ten opzichte van de voorgaande week, schrijft de Landwirtschaftskammer Schleswig-Holstein. Het aanbod is voldoende groot om de vraag te dekken. Er worden nog steeds aardappelen uitgesorteerd, omdat de kwaliteit niet altijd overtuigt. Door middel van reclameacties wordt de vraag deels gestimuleerd. Met het oog op Kerst wordt er in z'n totaliteit een iets betere afzet verwacht. Het prijsniveau van afgelopen week heeft ook deze week standgehouden. Marktdeelnemers gaan eveneens uit van weinig verandering wat betreft de prijssituatie. Bestellingen van grootkeukens en restaurants vallen kleiner uit. Kerstevenementen gaan niet door en ook veel andere evenementen zijn afgelast. Desondanks verwacht men dat consumenten in plaats daarvan thuis zullen gaan koken en daarbij in sterkere mate ook aardappelen zullen serveren.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven