Nieuwe CO2-extractor van Restrain creëert buzz op aardappelvakbeurs

Met een innovatie-award op zak en een nieuwe technisch expert in huis was Restrain, ontwikkelaar van kiemremmende middelen, een populaire deelnemer aan het British Potato Industry Event 2021, dat dit keer in Harrogate werd gehouden.  

Eens in de twee jaar komt de hele Britse aardappelsector tijdens dit evenement bijeen om te netwerken en zakelijke mogelijkheden te bespreken op het gebied van de aardappelteelt, -bewaring, -verwerking en -handel. 

CO2-extractor van Restrain wint Innovation Award
Restrain-directeur Dirk Garos beaamt dat er veel interesse in zijn bedrijf was. "Dit heeft voor een deel te maken met onze nieuwe CO2-extractor, die onlangs de National Potato Industry Innovation Award won. De extractor reduceert het CO2-gehalte in ruimtes waar aardappelen worden bewaard. Op deze manier kunnen telers het CO2-gehalte in hun bewaringsfaciliteiten controleren zonder de luiken te hoeven openen. Hierdoor blijven de overige omstandigheden in de faciliteit, zoals de temperatuur en luchtvochtigheid, op peil. Dit is erg belangrijk voor telers, omdat op deze manier gewichtsverlies wordt verminderd, de bakkleur behouden blijft en energie kan worden bespaard in de koudere maanden."

Bewaringsspecialist van de AHDB gaat bij Restrain werken
Naast dit alles maakte Retsrain tijdens het British Potato Event ook bekend dat haar team zal worden versterkt met een nieuwe collega. "We hebben recent Adrian Briddon aangenomen, senior onderzoeker bij het Agriculture and Horticulture Development Board (AHDB). Hij is een expert op het gebied van aardappelbewaring en zal vanaf 10 januari 2022 bij ons bedrijf werkzaam zijn. Het gebeurt niet zo vaak dat een onderzoeker de overstap naar het bedrijfsleven maakt. We zijn dan ook erg blij om deze gewaardeerde specialist in ons team te mogen verwelkomen. Het was voor ons een geweldige kans om iemand aan te nemen die gespecialiseerd is in de meest uitdagende gebieden van de aardappelsector, zoals chips, frites en zetmeel. Adrian is de persoon bij uitstek om onze klanten bij te staan bij het overwinnen van technische uitdagingen." 

Voor meer informatie:
www.restrain.io 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven