Onderwijsproject leidt tot hogere opbrengst voor Keniaanse aardappeltelers

Keniaanse aardappeltelers brachten voorheen schamele oogsten binnen, vanwege de slechte kwaliteit van pootgoed, plagen en ziekten. Sinds een onderwijsproject gericht op deze sector in Kenia is de gemiddelde oogst gestegen tot 8,5 ton aardappelen per hectare en binnenkort wordt gestreefd naar 10 tot 12,5 ton.

De telers doen hun voordeel met opleiding en advies via een project van de Keniaanse Egerton-universiteit onder de naam "Verbetering van de toegang tot pootaardappelen van hoge kwaliteit voor een betere productiviteit en een beter inkomen van kleine telers in Nakuru County", dat wordt uitgevoerd in het kader van het communautair actieonderzoeksprogramma (CARP+).

Het programma is een van de activiteiten die gefinancierd wordt in het kader van het initiatief "Transformatie van Afrikaanse landbouwuniversiteiten om een zinvolle bijdrage te leveren aan de groei en ontwikkeling van Afrika (TAGDev)" door het Regionale Universiteitenforum voor capaciteitsopbouw in de landbouw (RUFORUM), in samenwerking met de Mastercard Foundation.

Bron: universityworldnews.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven