Gareth Wilcock (Jupiter Group)

"Een van de meest veelbelovende ontwikkelingen in India is het ARRA 15-druivenras"

De eerste oogst van het nieuwste druivenras van Jupiter Group, ARRA 15 (ARRA Sweeties™), gaat deze week weer van start in India. Het klimaat in Nashik, een regio in de staat Maharashtra, is ideaal voor de teelt van nieuwe variëteiten en Jupiter Group is vooral enthousiast over haar ARRA™-rassen.

December is altijd een zeer interessante periode op de druivenmarkt, aangezien er al wordt geplukt in Zuid-Afrika en de sector ook uitkijkt naar het komende Indiase seizoen.

Gareth Wilcock, hoofd verkoop bij Jupiter Group, zei dat de gewassen in India er uitzonderlijk mooi opstaan. Jupiter bracht de allereerste commerciële volumes van ARRA 15 in januari 2021 op de markt en verwacht dat de volumes dit seizoen meer dan verdubbelen en de komende 5-6 jaar exponentieel zullen toenemen.

Expansie in India
Jupiter heeft de exclusieve rechten om de ARRA-variëteiten in India te telen en op de markt te brengen. "We verwachten dit seizoen 350.000 kartons voor de export te oogsten", legt Gareth uit. "Ons Indiase seizoen loopt van januari tot en met april. Een van de meest veelbelovende ontwikkelingen in India is ons ARRA 15-ras. De ARRA 15 is een premium witte variëteit die veel verschilt van de traditionele witte druiven die India exporteert. Met onze hoogwaardige rassen uit India kunnen we op kwaliteit concurreren met Zuid-Afrika en Chili."

India is een uitstekende locatie voor export wereldwijd en heeft ook een enorme binnenlandse markt voor druiven. "Vanuit India kunnen we exporteren naar het Midden-Oosten, het Verre Oosten en de VS, maar ook naar de traditionele Britse en Europese markten. Slechts 5% van de Indiase druiven wordt naar het buitenland verzonden, maar het is de op één na grootste producent ter wereld. Enkel China oogst meer druiven. We streven er dus naar om niet alleen het exportvolume naar belangrijke markten te vergroten, maar zien de ontwikkeling van premiumrassen ook als cruciaal voor het verder uitbouwen van de binnenlandse markt."

"We verwachten onze eerste ARRA 15-druiven in week 50 te oogsten en vanaf week 51/week 1 zullen we al aanzienlijke hoeveelheden ter beschikking hebben, minstens dubbel zo veel als vorig jaar. We willen wereldwijd een van de meest transparante leveranciers van AGF-producten worden, dus het is belangrijk dat we traceerbaarheid over de hele toeleveringsketen bieden. Voedselveiligheid dragen wij hoog in het vaandel."

"Investeren in infrastructuur in India is van cruciaal belang geweest bij het ontwikkelen van ons aanbod. We hebben de enige MARCO-verpakkingslijn in India en dat helpt ons om waarde toe te voegen door bij de bron te verpakken. Zo wordt de kwaliteit behouden en zijn er minder stappen nodig in de handling."

Jupiter heeft een langdurige samenwerking met Grapa Varieties en zal zich de komende vijf jaar naast witte rassen ook op de ontwikkeling van rode en zwarte ARRA-rassen richten. "We hebben een areaal van 250 hectare ten noordwesten van Nashik waar we nieuwe rassen op grote schaal testen. Dit is van cruciaal belang, omdat de meeste Indiase telers maar een paar hectare land hebben en er zeker van moeten zijn dat het ras volledig is getest en aan de commerciële vereisten voldoet voordat het wordt geplant."

Voor meer informatie:
Nathan Bagust
Jupiter Group
Tel: +44 (0)1952 822 200
nathanb@jupitermarketingltd.com 
www.jupitermarketingltd.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven