Staking Tesco opgeschort na nieuw loonbod

Britse vakbond Unite schort stakingen Tesco op na nieuw loonbod
De Britse vakbond Unite heeft gezegd dat de stakingsacties van werknemers van 4 Tesco-distributiecentra voor de Kerst zijn opgeschort na een verbeterd loonbod. Unite zei dat het zijn leden aanbeveelt het aanbod van het supermarktconcern van minimaal 5,5% loonsverhoging met terugwerkende kracht tot juli 2021 en nog eens 0,5% vanaf februari 2022 te accepteren. De vakbond had eerder een aanbod van 4% afgewezen. Als de deal wordt afgewezen in een stemming onder de leden zal een nieuwe staking worden aangekondigd, maar dat zal waarschijnlijk niet voor januari 2022 zijn, aldus de vakbond.
Bron: reuters.com 

Fortenova Group investeerde in 2021 € 125 mln in het bedrijf
De Fortenova Groep heeft in 2021 € 125 mln in het bedrijf geïnvesteerd en is van plan om in de komende periode nog eens € 130 mln te investeren. De totale investering zal naar verwachting € 255 mln bedragen over 2 jaar, aldus het bedrijf.
Bron: esmmagazine.com 

VK: Verstoring aanbodketen treft omzet en winst bij McColl's
De in opspraak geraakte supermarktketen McColl's heeft nadere details bekendgemaakt over de schade die haar bedrijf heeft geleden door de verstoring van de bevoorradingsketen die momenteel de retail in het hele Verenigd Koninkrijk treft. In een korte handelsupdate voor de 52 weken eindigend op 28 november, onthulde het bedrijf dat de totale omzet met 11,2% was gedaald tot € 1,2 mld. Het bedrijf gaf de schuld aan problemen met de toeleveringsketen in de tweede helft van de periode, die van invloed waren op de beschikbaarheid van voorraden. Ook de voltooiing van een rationaliseringsprogramma heeft zijn tol geëist: in de loop van het jaar zijn 100 winkels afgestoten, waardoor het bedrijf nu nog 1.165 vestigingen telt.
Bron: kamcity.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven