Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Pandemie verandert eetgewoonten van de Tsjechen

Volgens onlangs vrijgegeven gegevens van het Tsjechische bureau voor de statistiek heeft de coronapandemie de eetgewoonten van de Tsjechen veranderd. De alcoholconsumptie was vorig jaar het laagst sinds 1996, terwijl de consumptie van rijst en peulvruchten het hoogst was sinds het begin van de metingen in het land.

Renata Vodičková, hoofd van de afdeling Land- en Bosbouwstatistiek van het bureau: "In vergelijking met de periode vóór corona legden de mensen uit voorzorg in noodgevallen voorraden aan van voedingsmiddelen met een langere houdbaarheid en een hoge voedingswaarde. Ze waren ook meer geïnteresseerd in het stimuleren van hun immuniteit door de consumptie van fruit en groenten te verhogen."

Tsjechen aten in 2020 gemiddeld 87,8 kilogram fruit per persoon; 1,3 kilogram meer dan in het jaar daarvoor. Appelen waren goed voor bijna de helft van de totale consumptie van lokaal geteeld fruit, terwijl de meest populaire tropische vruchten bananen en sinaasappelen waren.

Bron: english.radio.cz
Foto: Dreamstime.com

Publicatiedatum: