Pandemie verandert eetgewoonten van de Tsjechen

Volgens onlangs vrijgegeven gegevens van het Tsjechische bureau voor de statistiek heeft de coronapandemie de eetgewoonten van de Tsjechen veranderd. De alcoholconsumptie was vorig jaar het laagst sinds 1996, terwijl de consumptie van rijst en peulvruchten het hoogst was sinds het begin van de metingen in het land.

Renata Vodičková, hoofd van de afdeling Land- en Bosbouwstatistiek van het bureau: "In vergelijking met de periode vóór corona legden de mensen uit voorzorg in noodgevallen voorraden aan van voedingsmiddelen met een langere houdbaarheid en een hoge voedingswaarde. Ze waren ook meer geïnteresseerd in het stimuleren van hun immuniteit door de consumptie van fruit en groenten te verhogen."

Tsjechen aten in 2020 gemiddeld 87,8 kilogram fruit per persoon; 1,3 kilogram meer dan in het jaar daarvoor. Appelen waren goed voor bijna de helft van de totale consumptie van lokaal geteeld fruit, terwijl de meest populaire tropische vruchten bananen en sinaasappelen waren.

Bron: english.radio.cz
Foto: Dreamstime.com


Publicatiedatum:



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven