Nieuw Zeelandse fruitexporteur verwerft rechten op Bay Queen-appel

De Nieuw-Zeelandse AGF-exporteur, Te Mata Exports Limited, heeft de exclusieve rechten verworven op een nieuw appelras voor het vroege seizoen. De Bay Queen™ is ontwikkeld door Bayley Produce en is Nieuw-Zeelands vroegste appelras voor de export. Bay Queen is volledig helderrood, heeft een crunchy bite en een mooi uitgebalanceerde zachte, zoete smaak, wat de appel heel aantrekkelijk maakt voor de consument.

Te Mata Exports en Bayley Produce werken al 10 jaar nauw samen, eerst voor de afzet en distributie van appelen en zomerfruit op de internationale markten en recentelijk om de Bay Queen te testen en op de markt te brengen.

Met de exclusieve rechten beheert Te Mata Exports de distributie van de bomen, de aanplant, de export en de marketing. "We zijn verheugd dat de eigenaren van Bayley Produce, Kevin en Karen Bayley, Te Mata Exports hebben uitgekozen voor de ontwikkeling van het volle potentieel van Bay Queen", zegt directeur Murray Tait. "Het is een appel van hoge kwaliteit die het in de eerste commerciële proeven uitstekend heeft gedaan op de markt."

Er is al 49 hectare aangeplant in de Nieuw-Zeelandse regio Hawke's Bay en er zijn toezeggingen gedaan om het areaal met nog eens 20 hectare uit te breiden in de komende twee jaar.

"Met deze exclusieve rechten geeft Bay ons een echt voordeel en we zijn enthousiast over de mogelijkheid die dit appelras biedt", zegt Peter Lange, CEO van Te Mata Exports. "De feedback van onze internationale klanten is heel positief en met dit vroege seizoensfruit zijn we een van de eersten op de Nieuw-Zeelandse appelmarkt."

"Bay Queen is een mooie aanvulling op Snapdragon, een appel waar we de Nieuw-Zeelandse rechten op hebben, en Cosmic Crisp, ons ander gepatenteerd ras. Samen met nog enkele andere Nieuw-Zeelandse rassen kunnen we ons wereldwijd klantenbestand een compleet assortiment aanbieden voor het volledige seizoen."

"Met ons ruim en sterk assortiment gepatenteerde rassen zijn we een toegevoegde waarde voor onze telers en klanten door de volledige toeleveringsketen te beheren, van het toewijzen en het vermeerderen van het plantmateriaal tot de marketing en de afzet."

De exclusieve rechten op Bay Queen betreffen alle bijbehorende handelsmerken.

Voor meer informatie:
Peter Lange
Te Mata Exports
+64 21 222 4336 
peter@temataexports.co.nz
temataexports.co.nz


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven