Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

1600 bananenschillen omgewerkt tot 90 kilo Pulled Peel

Per jaar eten we in Nederland 720 miljoen bananen. Alleen de vrucht eten we op, de schil gooien we weg. Zonde, vindt Banana Business een start-up die van de bananenschil een eetbaar product maakt: de Pulled Peel.

Deze week kregen ze de oogst binnen van de eerste Nederbananen. 

Het idee van de gekruide en gebakken bananenschil ontstond bij een groep studenten tijdens hun masteropdracht. Joëlle is één van de studenten aan Universiteit Maastricht: “We hadden wel eens gehoord dat het mogelijk was om iets eetbaars te maken van de bananenschil. Toen wij dit zelf in de keuken probeerden bleek het hartstikke lekker te zijn.” De groep won de pitch met hun creatieve idee en startte daarna officieel het bedrijf Banana Business.

Pulled Peel
De Pulled Peel is een veganistisch product van gebakken bananenschil. Joëlle: “We waren geïnspireerd door pulled pork.” De geheime kruidenmix zorgt ervoor dat de Pulled Peel goed te gebruiken is op of in een pitabroodje, flammkuchen of wrap. “Laatst hebben we zelfs geëxperimenteerd met een bitterbal.”

Het doel van Banana Business is om de Pulled Peel daadwerkelijk als veganistische vleesvervanger op de markt te brengen. Maar zover is het nog niet: “We laten de Pulled Peel eerst aan een heleboel mensen proeven. Zo krijgen we een idee of er een markt is voor het product. De volgende fase gaat dus uitwijzen of we met de Pulled Peel verder kunnen.”

Publicatiedatum: