Westfalia Fruit neemt Hausladen Fruchthandel over

In januari 2021 verwierf de internationale avocadospecialist Westfalia Fruit een meerderheidsbelang in Hausladen Fruchthandels, een groot familiebedrijf dat zijn hoofdzetel heeft in München. Het integratieproces is sinds november 2021 volledig afgerond en met de naamsverandering in Westfalia Fruit maakt het bedrijf nu integraal deel uit van de Westfalia Fruit-groep.

Westfalia Fruit is sterk vertegenwoordigd in Duitsland en breidt zich met succes uit naar buurlanden zoals Oostenrijk, Italië, Slovenië en Zwitserland. Het bedrijf is gespecialiseerd in exoten zoals avocado, mango, papaja en granaatappel, alsook in Zuid-Europese producten.

"Ik ben er trots op dat de Westfalia Fruit-groep met de oprichting van Westfalia Fruit haar leidende positie in Europa heeft kunnen consolideren. De ervaring en de reputatie van het familiebedrijf Hausladen hebben al bewezen een grote aanwinst te zijn voor onze wereldwijde onderneming en een belangrijk platform voor onze belangrijkste telers over de hele wereld," zegt Alk Brand, CEO van Westfalia Fruit Group.

Christoph Buchner, lid van de oprichtersfamilie en Managing Partner van Westfalia Fruit voegt hieraan toe: "Met de overgang van Hausladen naar de Westfalia Fruit-groep zullen wij onze lange-termijnrelaties met onze klanten aanzienlijk uitbreiden. Zij zullen nu profiteren van de kennis en ervaring van een wereldwijd, verticaal geïntegreerd bedrijf in combinatie met de eersteklas service die wij al sinds 1932 bieden."

Over Westfalia Fruit
De internationale Westfalia Fruit Group is een leverancier van verse en verwerkte eindproducten aan internationale markten en biedt via haar verticaal geïntegreerde toeleveringsketen een breed assortiment van kwaliteitsfruit en aanverwante producten aan. Als pionier in de avocado-industrie teelt Westfalia het hele jaar door gecertificeerde avocado's. Westfalia koopt, rijpt, selecteert, verpakt, verwerkt en verkoopt ze over de hele wereld. Tot de verwerkte eindproducten behoren avocado-olie, guacamole, diepgevroren avocado's en gedroogd fruit.

Westfalia teelt fruit in Amerika, Afrika en Zuid-Europa en betrekt het van partnerplantages, waardoor de groep het meest gediversifieerde avocado-areaal ter wereld heeft. De dynamische en geïntegreerde toeleveringsketen van Westfalia, van onderzoek tot consument, komt alle betrokkenen ten goede. De onderzoekafdeling van het concern, Westfalia Technological Services, is 's werelds grootste particulier gefinancierde onderzoekinstituut voor subtropisch fruit. Het toegewijde team van wetenschappers en technici richt zich op de ontwikkeling van variëteiten, innovatie en milieukwesties en speelt een centrale rol bij het vormgeven van de toekomst van de wereldwijde avocado-sector.

Als voorkeursleverancier van de kleinhandel, de groothandel en de foodservice-sector heeft Westfalia rijpingscentra en verkoopkantoren in het Verenigd Koninkrijk, Europa, Noord-Amerika, Latijns-Amerika en Zuidelijk Afrika. Het fruit wordt in verschillende formaten verpakt en op deskundige wijze gerijpt om een optimale kwaliteit te garanderen.

Meer informatie: www.westfaliafruit.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven