Martin Bach: Sanllo biedt kaki's aan van oktober tot april

"Ons doel is in Duitsland fruit van topkwaliteit in te voeren"

Op 1 oktober 2021 is de Spaanse onderneming Sanllo met haar activiteiten in Duitsland begonnen. Net als vele anderen kwam haar citrusassortiment onder druk te staan door concurrentie uit Zuid-Afrika en overzeese gebieden, terwijl kaki's te lijden hadden onder de stormen in Spanje. Sales Manager Martin Bach vertelt hoe Sanllo hiermee omging en wat het assortiment van het bedrijf zo bijzonder maakt.

Martin Bach

"Wij bieden het volledige assortiment citrus en kaki's uit eigen productie aan. Sinaasappelen, clementines, grapefruit en kaki's worden geteeld in Valencia en onze citroenen in Murcia, met ons verkoopkantoor in Duitsland," zegt Bach. "Ons fruit wordt niet kunstmatig gerijpt, maar natuurlijk gerijpt geoogst. Daardoor hebben ze een goede smaak. Visueel heeft het fruit nog zijn volle glans, waardoor wij het ook als premium fruit kunnen aanbieden. Ons doel is in Duitsland fruit van topkwaliteit in te voeren dat zijn gelijke niet kent."

Druk van Zuid-Afrika en overzee
Aan het begin van het citrusseizoen had Sanllo het nog steeds moeilijk omdat de aanvoer uit Zuid-Afrika en overzee vertraging opliep doordat containers te laat op de markt kwamen. "Dit betekende dat het seizoen tot begin november liep, wat ook problemen met de vraag veroorzaakte. Maar we zitten nu weer goed in het seizoen." De goederen kunnen in heel Duitsland rechtstreeks vanuit Spanje worden aangeboden, aldus Bach. "In Venlo leveren we de goederen af via een transportbedrijf en in Duitsland hebben we drie platforms waar de goederen ook kunnen worden afgehaald."

Door hagel aangetaste kaki's 
"Wat ook dit jaar moeilijker ging, waren de kaki's," zegt hij. "Er zijn grote verschillen in de kwaliteit van de kaki's, omdat er hiervan veel zijn aangetast door de hagelstorm in Valencia in oktober. Dit vernietigde ongeveer 50% van de oogst, maar wij werden slechts gedeeltelijk getroffen."
Bach vertelt verder dat Sanllo een speciale koeltechniek heeft ontwikkeld, waardoor de kaki's van oktober tot april kunnen worden aangeboden. Het fruit wordt verkocht aan groothandelaren, groothandelsmarkten, retailhandelaren in levensmiddelen en leveranciers aan detailhandelaren.

Internationale verkoop
"We kunnen de kaki's per vrachtwagen aanbieden en tot dusver zijn ze zeer goed ontvangen. De verkoopprijs is 7 euro per pakje, dat wil zeggen voor een doos van 4,5 kilo met 12, 14, 16 en 18 kalibers. Wij kunnen deze ook individueel aanpassen, wat ons zeer succesvol heeft gemaakt in Azië, Canada en de Verenigde Arabische Emiraten. Wij kunnen meerdere containers per week leveren aan de Emiraten. Intussen hebben wij een plastic- en lijmvrije verpakking ontwikkeld waarmee wij ze op de markt kunnen brengen. Omdat we zelf ook producent zijn, zijn we erg flexibel in de tonnages die we kunnen aanbieden."

"Momenteel bieden wij staande dozen aan waarin vijf sinaasappelen kunnen worden verkocht, maar ook kaki's. In een verkleinde vorm zouden deze op hun beurt ook kunnen worden gebruikt voor clementines of voor platte perziken en steenfruit." Bach heeft ook gemerkt dat dit jaar vooral losse producten tegen de laagste prijzen worden aangeboden in de retailhandel en discountzaken, terwijl verpakte producten meestal in kleinere trays of zelden worden aangeboden. "We verkopen alleen klasse I fruit onder de naam Sanllo, dat netjes in dozen wordt vervoerd."

Sanllo wordt nu geleid door iemand van alweer de derde generatie: Roberto Sancristobal Llobell. Sanllo biedt verschillende fruitsoorten uit het Middellandse Zeegebied aan en distribueert deze in Azië, Canada, de Verenigde Staten, de Verenigde Arabische Emiraten, Duitsland en andere landen.

Voor meer informatie:
Martin Bach
Sanllo Deutschland GmbH
Mörsenbroicher Weg 191
40470 Düsseldorf, Duitsland
+49 (0)211 64131320
dus@sanllo.de 
www.sanllo.de  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven